Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2021.04.29 (Csütörtök), 08:00

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II. 35. fordulójában a Szombathelyi Haladás 1-0-ra kikapott Szentlőrincen.

Szentlőrinc SE–Szombathelyi Haladás 1-0 (0-0). –Szentlőrinc, zárt kapus NB II-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Horváth T.
Szentlőrinc: Hajagos – Molnár R., Dulló, Keresztes B., Nagy B. – Havas, Ujvárosi (Cenaj, 46.) – Harsányi (Torvund, 88.) Fröhlich (Kovács D., 65.), Törőcsik – Mervó (Matics, 74.). Edző: Marian Sluka.
Haladás: Verpecz – Mocsi, Bosnjak, Németh Milán – Csilus (Tóth M., 60.), Holdampf, Kiss B., Doktorics (Kállai, 46.), Debreceni (Jancsó, 76.)  – Medgyes, Németh Márió (Dragóner, 54.). Edző: Mátyus János.
Gólszerző: Mervó (52.).
Sárga lap: Németh Milán (55.), Mervó, Bosnjak (71.), Jancsó (91.).


6. perc: Németh Márió jobb oldali szögletét Bosnjak tíz méterről fejelte kapura, de Nagy Barnabás kifejelte a labdát a gólvonal elöl.
13. perc: Ismét Németh Márió végzett el jobbról szögletet. Beadását Csilus fejjel megcsúsztatta, Mocsi pedig szintén fejjel, hat méterről, nem sokkal a kapu fölé csúsztatott.
39. perc: Holdampf passzolt a kilépő Németh Márióhoz, a támadó kissé jobbról, éles szögből lőtt, de Hajagos védett.
37. perc: Bal oldali szöglet után Keresztes fejesét mentette a bal kapufánál a gólvonalon álló Németh Milán.
52. perc: Harsányit hagyták üresen a jobb oldalon, a támadó kapu előtt keresztbe lőtt labdáját a hosszún érkező Mervó két lépésről a jobb sarokba vágta (1-0).
92. perc: Medgyes 19 méteres lövése kijött Hajagosról, de a védők szögletre tisztáztak.
A szombathelyi csapatban a korábban combsérüléssel bajlódó Bosnjak Predrag vállalta a játékot, miként a Csákvár ellen orrcsonttörést szenvedett Mocsi Attila is. A belső védő számára kedd délután megérkezett a speciális arcvédő maszk, így az U21-es válogatott játékos is helyet kaphatott a kezdőben.

 

A meglehetősen göröngyös pályán a szombathelyiek ragadták magukhoz a kezdeményezést. Az első negyedórában percben több veszélyes szögletet is lőhettek a vendégek. A folytatásban is a vendégek futballoztak fölényben, de nem volt egyszerű dolguk támadásokat vezetni a rossz talajú pályán. A hazaiak nem sok veszélyt jelentettek a vasiak kapujára. A vasiak pörgősen, gyorsan futballoztak – de sok labdát adtak el a saját térfelükön, ám ezzekel az ajándékokkal a szentlőrinciek nem éltek. A szombathelyiek támadásban hiába jutottak el az ellenfél tizenhatosáig, a büntetőterületen belüli fejeseknél, lövéseknél mindig elakadt a labda egy-egy baranyai védőben. A hajrára a hazaiak is bátrabbá váltak, de csupán Keresztes fejese jelentett veszélyt Verpecz kapujára.

Szünet után egy védelmi hibát kihasználva gyorsan megszerezte a vezetést a Szentlőrinc. Vérszemet kaptak a hazaiak, a vendégeket viszont alaposan megzavarta a találat. Aztán ismét lábra kaptak a vasiak és átvették az irányítást, a játék a szentlőrinciek térfelén folyt. A zöld-fehérek játékába azonban rengeteg pontatlanság csúszott, így nem tudtak komoly helyzetet kidolgozni. Küzdöttek, hajtottak a szombathelyiek, a szentlőrinciek foggal-körömmel őrizték előnyüket – sikerrel.

A Haladás – csakúgy mint az előző körben, a Csákvár ellen – küzdött, hajtott, uralta a meccs nagy részét, de a játéka enyhén szólva hagyott kívánnivalót maga után.  A lelkesen futballozó szentlőrinciek semmi extrát nem mutattak, de így is értékes pontokat szereztek a kiesés elleni harcban.

További Programok

Helyszínek, szervezők