Adatok betöltése...

Látnivalók

Top 10 látnivaló

Top 10 látnivaló

1961 nyarán az egykori téglagyári gödrök helyén kezdték el a tavak létesítését, amelyeket 1965-től vehettek birtokba a szombathelyiek. 2 évvel később fákat telepítettek a környékre, és hála a gondozásnak, mára a Csónakázó tó és környéke Szombathely egyik legszebb részévé vált. Kikövezett sétányon körbejárható az egész tó, melynek kerülete közel 1500 méter. A helyiek közkedvelt kirándulóhelye a tó és környéke, van, aki csak pihenget, de sokak választják különböző sportok űzésének helyszínéül. Látványos és üde színfoltja a tónak a közepén gyalogos hídakkal megközelíthető sziget, melynek gazdag a növényvilága. A tónál vízi járművek, csónakok, vízibiciklik, bérlésére is lehetőség van.

2014. szeptembere és 2015. augusztusa között megújult Szombathely "Zöld Szíve". A város egyik gyöngyszeme megszépült környezetben várja a pihenni, sportolni és szórakozni vágyókat. A fejlesztés elemei:
- Kenderesi utcai parkoló
- Nyilvános illemhely (mozgássérültek számára is)
- Akadálymentes rámpa
- Csónakkikötő
- Horgászstégek
- Horgászállások
- Árpád utcai parkoló
- Vizes játszóhely
- Ivókút
- Rendezvénytér
- Akadálymentes híd
- Napozóterasz

A fejlesztés az „Új Városliget építése Szombathelyen” című NYDOP-3.1.1/B1-13-k-2013-0007 azonosítószámú projekt keretében valósult meg.

Hogyan jutok oda?

Helyszínek, szervezők