Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2021.04.26 (Hétfő), 08:00

A harmadik negyeddöntőben is egy csapat volt csak a pályán!

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Egis Körmend 104-91 (29-25, 28-21, 25-22, 22-23)
Rájátszás, negyeddöntő, 3. mérkőzés
Szombathely, Arena Savaria
V.: Benczur T., Tóth C., Szilágyi B.

Falco: Váradi 16/3, Doktor -, Benke 10/6, Bruinsma 11, Keller 18/6. Cserék: Anderson 11/9, Perl 23/3, Barac 15/3.

Körmend: Ireland 1, Thames 22/9, Mócsán 19/3, Simons 11/9, Taylor 16. Cserék: Takács 2, Ferencz 13/6, Durázi 7/3, Tóth -.

Az 1. negyedben mi szereztük meg a feldobás után a játékszert, Váradi vezette rá a körmendi védelemre a labdát. Faultolták, két büntetője közül egyet sikerült pontra vállalnia, így vezetést szereztünk. Azonnal beköszönt erre válaszul Thames egy triplával, majd ezt követően Perlék nem kapták el a ritmust. Taylor zsákolása után már 5-10 állt az eredményjelzőn. Ezt követően gyorsan átvettük a játék irányítását, 14-12-re módosult az eredmény. Belejöttünk a pontgyártásba, aztán fej-fej mellett haladtunk a piros-feketékkel. Az első negyedhez viszonyítva rengeteg pont esett, 29-25-re vezettünk 10 percet követően.

A 2. negyedben ott folytatták mindkét csapat játékosai, ahol előzőleg abbahagyták. Felváltva estek a kosarak, Váradi és Perl vitte hátán csapatunkat. 36-31-es állásnál elérkezettnek látta az időt Antonis Constantinides, hogy magához szólítsa tanítványait. Azonban nem sokáig hatott az intelem körmendi oldalon, Barac lévén már nyolc pontra duzzadt az előnyünk. Ezt a differenciát tartották Benkéék, sőt 50-39-nél már a bűvös 10 pont különbséget is átléptük. A Rába-partiak addigi feszes védekezése összeomlott, 57-46 világított az Aréna Savariában a két játékrészt követően.

A 3. negyedben tovább nyílt az olló a két együttes között, Constatinides mester előbb technikait kapott, majd kiállították heves reklamálásáért, üvöltözött a játékvezetőkkel, majd ebbe Tóth Norbert is bekapcsolódott. Elszakadt a cérna nála, kiválása a játék befolyásolásából nagyon rosszul érintette a körmendieket. Perl a megítélt büntetőket értékesítette, a piros-fekete alakulat megzavarodott a közjátéktól. Beindult az úthenger mindez következményeként Keller pontjaival már 69-53 arányban húztunk el. Ez a különbség kezdett állandósulni, Ferenczék nem találták önmagukat. Olyannyira, hogy a válogatott triplagyáros is méltatlankodott, technikaival „díjazták”. Aztán közelebb tudott férkőzni az Egis Körmend, csökkent a különbség. 82-68 volt az állás a harmadik negyed végén.

Az utolsó játékrészben se nagyon változott a játék képe, 90-77-re vezettünk a negyed közepén. Már csak az volt kérdéses, hogy mekkora lesz a különbség. Keller szabálytalansága után feljött a Körmend nyolc egységnyire, majd megint mi domináltunk. Gasper Okorn együttese nem engedte ki kezei közül a siker lehetőségét, mindhárom mérkőzést viszonylag könnyedén nyertük meg a  piros-feketék ellen. A végeredmény 104-91 lett. Körmenden ezzel véget ért az idei szezon, mi pedig ismét söpréssel jutottunk tovább az elődöntőbe. Egy hetes szünetet követően a Szegeddel küzdhetünk meg a döntőben való részvételért. 

Szép volt fiúk, ez Szombathely!

Nagy siker a 3-0! 

Gasper Okorn: Nagyon örülök és gratulálok a csapatomnak, hogy sikerült 3 meccs alatt lezárni a sorozatot. A mérkőzéssel kapcsolatban kettős érzéseim vannak. Egyrészt elégedettlen vagyok, mert úgy éreztem a játékosaimon, hogy csak valahogy túl akartak lenni ezen a mérkőzésen, és a végén valahogy megnyerni azt. Másrészt büszke is lehetek, hiszen a legnagyobb riválisunkat – nem ellenségünket – tudtuk a negyeddöntőben háromszor, sőt 1,5 hónapon belül ötször is legyőzni. Azt gondolom, hogy a Falco és Körmend képes együtt fejlődni és húzni egymás teljesítményét fölfelé. De nincs kérdés, az utóbbi két évben uraljuk ezt a rivalizálást. Mindenki megnézheti a legutóbbi 10 összecsapás alakulását. 9-1 a javunkra! Nincs több kérdés. Az elődöntőre tekintve, ez a védekezés nem fér bele. Most egy kicsit pihenünk, majd maximálisan felkészülünk a ránk váró feladatra!  

Antonis Consantinides: Gratulálok a Falconak a győzelemhez és a továbbjutáshoz. Megérdemelten nyertek, de sajnálom, hogy 91 dobott ponttal nem tudtuk megnyerni a mérkőzést. Egy ilyen múltú klubnál sajnálatos az idei gyenge teljesítmény. Bár a Kupában elődöntőt tudtunk játszani és a rájátszásba is sikerült bekerülni, de ez nem elég. 15-20 évente előfordul egy ilyen nagy klubnál az idei szezonhoz hasonló gyengélkedés. Nem adhatjuk alább, jövőre egy erősebb, jobb csapat kell Körmendre, amit ez a város, a szurkolók megérdemelnek. Az új szezon már ma elkezdődik, le kell ülnünk és meg kell vizsgálnunk, miért nem tudtunk sikeresen szerepelni. Bizakodva várom a folytatást.

forrás: szombathelypont.hu

Helyszínek, szervezők