Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2023.02.20 (Hétfő), 08:00

Szolnoki Olajbányász – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 80-78 (18-11, 16-23, 17-17, 29-27)
Bajnokság, 19. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Benczur Tamás, Praksch Péter Árpád, Tőzsér Dénes Kelemen (Bodrogváry Iván József)

Szolnok: Durham 9/3, Lukács 3, Barnes 19/9, Subotic 9/3, Williamson 16/3. Cserék: Pongó 8/6, Rudner 3/3, Mokánszki 2, Révész 6, Gavin 5/3.

Szombathely: Pot 11, Brown 4, Kovács -, Tiby 18/6, Keller Á. 8/6. Cserék: Perl 26/3, Cowels 7/3, Verasztó -, Sövegjártó -, Krivacsevics 4.

 

A bajnokság szuperrangadóján nagyon gyengén kezdtük, aztán feltámadtunk és a második negyed végén utolértük a hazaiakat. A második féidőben végig fej-fej mellett haladt a két csapat, sajnos a hajrá a riválisunknak sikerült egy hajszállal jobban.

A meccset a közlekedési baleset miatt később érkezett sporik 10 perces késéssel indították el. Az 1. negyedet Subotic pontjai nyitották, amit egy triplával toldottak meg, 5-0. Rosszul kezdtünk, 10-0-nál iddőt kért Milos Konakov. Csak a 6. percben tudtuk megszerezni első pontjainkat, Pot a vonalról talált be, 13-2. Zozó első kosarára Williamson felelt, 16-4. Perl újabb duplája után Mokánszki labdája, majd Keller-tripla hullott be, 18-9. Az utolsó percben Pot pontjaival zárkóztunk, 18-11.

A 2. negyed Krivi két közelijével startolt, 18-15. Zozó triplája után sportszerűtlent fújtak Verasztóra, majd egy szenzációs indítás után újra csapatkapitányunk volt eredményes, 21-19. Hullámzott a játék, egymás után 2 közeli hazai dupla esett be, Konakov mester megint időt kért, 25-19. A játékrész derekán Barnes triplája esett be, Tiby kintről felelt, Pot pedig rátett egy közelit, 28-24-nál Potocnik kért időt. A félidő hajrájában Cowels és Tiby közelről, Pot a vonalról talált be, a 19.percben először vezettünk, 30-31. Az utolsó percben Williamson kétszer is betalált, de Keller is eredményes volt, 34-34.

A 3. negyedet elég idegesen kezdték a riválisok, aztán Révész közelijével szereztek vezetést a hazaiak, erre Perl és Tiby válaszolt, 36-38. Tiby megtáltosodott, Subotic pedig nagyon gyengén muzsikált, így 38-44-re elléptünk, az Olaj mestere szakította meg ekkor a játékot. Keller után Pongó dobott kintről, majd újra Pot volt sikeres, a 27. percben 41-48-ra vezettünk. Hiába, mert a játékrész hajrája tripláinak köszönhetően a hazaiaké volt, 51-51.

A 4. negyed Révész 2+1 pontjával kezdődött, Tiby szépített, 55-53. Nagyon kellett Cowels triplája, 58-56. Brown 2+1 pontja után, a 34. perc elején újra mi vezettünk, 58-59. Ezekben a percekben felváltva vezettek a csapatok, majd Perl káprázatos akciója után 63-63 állt a táblán. A vége előtt 4 perccel Zozó és Subotic a vonalról talált be, 65-65. A szolnokiak palánkos hármasa után Milos Konakov állíttatta meg az órát, 68-65. Zozó újabb beindulása után ziccert dobott, 68-67. Már csak 2 perc volt hátra, amikor Williamson és a vonalról Perl is betalált, 70-68. Ezután Barnes és Tiby tripla hullott be, 73-71. Az utolsó percben Barnes pontjaival 76-71-re mentek, Konakov mester még egyszer időt kért. Zozó gyorsan lefordult és duplát dobott, 18 másodperccel a vége előtt Potocnik is időt kért, 76-73. Pongó bedobta a büntetőket, Perl pedig a közelit, 78-75. A végső dudaszó előtt 5 másodperccel újabb hazai időkérés következett. Sajnos Barrnes bedobta a büntetőket, a dudaszó pillanatában pedig Zozó még elhelyezett egy triplát, 80-78.

 

Igazi rangadó volt!

Gasper Potocnik: Gratulálok a csapatnak, nagyszerű erőfeszítés, hozzáállás a részükről, óriási lendület. Ez a harmadik meccsünk volt egy héten belül, és még mindig nem vagyunk a legjobb formánkban, még mindig vannak játékosaink, akik sérülésből, vagy betegségből térnek vissza ezért még távol vagyunk attól, hogy tökéletes formában legyünk. Ezért ez így még nagyobb siker, hogy ezt a lendületet a pályára tudták a játékosok hozni. Nagyon hálás vagyok a szurkolóknak, akik nagyon sok energiát adtak nekünk, még ha fáradtak is vagyunk, ilyen hangulatban nem lehet nem 110%-ot teljesíteni. Ők adtak nekünk egy döntő lökést, ami segített megnyerni a mérkőzést. Köszönjük nekik, remélem tudtuk kicsit viszonozni, amit értünk tettek és boldogan hagyják el a csarnokot. Még egyszer gratulálok a csapatnak és sok köszönet Mokánszki Máténak, aki sajnos elhagy minket, de nagyon sokat adott a csapatnak amíg itt volt velünk. Talán nem mindenki látja ezt, de nagyon sokat tett értünk. Köszönjük szépen és sok sikert kívánunk neki a jövőben! A Falco nagyon jó csapat, nagyon erősek, bár ma hiányzott egy kulcsemberük ezt hozzá kell tenni, de nagyon jól kezeltük a játékot. Így is voltak hibák a lepattanók, illetve a visszarendeződés kapcsán, de minden meccs egy külön történet, ha 10 meccset játszol ugyanazzal az ellenféllel minden meccs más lesz, az számít, hogyan reagálod le a játékot. Úgy vélem megérdemeljük ezt a győzelmet, ez nem a szerencsén múlott, és még egyszer elismerés a játékosoknak és a szurkolóknak is.

Milos Konakov: Elől-hátul lassan és puhán kezdtük a mérkőzést, így a Szolnok a motivált, harcos kezdéssel egy komolyabb előnyt tudott szerezni. Tudtuk rendezni a sorokat, kicsit változtattunk a játékunkon és sikerült visszajönni a mérkőzésben. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert óriásit küzdöttek. Egy játékosunk hiányzott, ami érzékenyen érintett minket, mert a rotiáció így kicsit változott és más terhelést kaptak a fiúk, amiért fáradtabbak voltak, és ez látszott egy-két döntésünkön is. Sok eladott labdánk volt, és ebből sok pontot is kaptunk, többé kevésbé más statisztikai mutatóban mi voltunk a jobbak, de úgy vélem ezen ment el a meccs. A Szolnok 18 támadó lepattanót szerzett, és volt néhány rossz döntésünk támadásban. Ezek voltak a fő okok, de harcoltunk végig. Gratulálok a Szolnoknak, és még egyszer, büszke vagyok a csapatomra, mert ha bárki azt mondja a szezon elején, hogy sikerül beépíteni 6 új játékost és 5 fordulóval az alapszakasz vége előtt 3 vereségünk van, akkor azt egyből aláírtam volna. Szeretném megköszönni szurkolóinknak, hogy ennyien eljöttek,, és bíztattak minket. Remek hangulatot teremtettek! Még van 5 meccs, amiken harcolni fogunk és természetesen győzni akarunk. Továbbá sok sikert kívánok a magyar nemzeti válogatottnak a következő két meccsen.

Helyszínek, szervezők