Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2023.03.13 (Hétfő), 08:00

A Merkantil Bank Liga 27. fordulójában az FC Ajka 2-1-re legyőzte a Szombathelyi Haladást.

FC AJKA–SZOMBATHELYI HALADÁS 2-1 (0-1). Ajka, Városi Sportcentrum, 700 néző. Vezette: Bana(Máyer, Ring)
Ajka: Horváth D. – Szűcs K., Görgényi, Kenderes, Csemer – Csizmadia Z., Vogyicska Bálint (Rabatin, 59.), Sejben (Berzsenyi, 86.), Doncsecz (Gyuris, 59.)Gaál B. (Zsolnai, 59.)  Szarka Á. Edző: Jeney Gyula
Haladás: Verpecz – Nyíri, Devecseri, Németh M., Doktorics – Csilus, Zvekanov (Tóth M., 71.), Rácz B. (Mohos, 87.), Horváth R. (Simut, 71.) – Csernik (Borvető, 71.), Molnár R. Edző: Michal Hipp
Gólszerzők: Gyuris (59.), Dragóner (90+2.), ill. Molnár R. (20.).

20. perc: Doktorics szerzett labdát a bal szélen, Molnárhoz passzolt, a csatár eltolta védője mellett, majd 18 méterről a jobb sarokba bombázott (0-1).

48. perc: Csilus indította Horváth Rajmundot a jobb oldalon, a csatár kilépett, majd hosszas labdavezetés után 15 méterről a bal felső sarok mellé bombázott. 

59. perc: Csemer bal oldali beadása elszállt a szombathelyi védők mellett, között, a hosszún érkező Gyuris pedig első labdaérintéséből hat méterről a bal sarokba lőtt. Nagy szombathelyi védelmi hiba volt (1-1).

65. perc: Szarka nagy helyzetben, hat méterről a felső kapufára fejelt!

85. perc: Csemer bal oldali szabadrúgását Rabatin lőtte kapura, Verpecz bravúrral tolta szögletre a labdát. 

90+1. perc: Dragóner 13 méterről, balról lőtt, Verpecz a kapu fölé tolta a lövést. 

90+2: Görgényi távoli lövése a védőkről éppen Dragóner elé pattant, a volt Haladás-csatár hat méterről, jobbról a jobb sarokba bombázott (2-1).

A Szombathelyi Haladásban a súlyosan megsérült Bosnjak Predrag és Derekas Zoltán mellett a meccs előtti utolsó, szombat délelőtti edzésen Csató Martin is megsérült, így ő sem állt Michal Hipp rendelkezésére. Az ajkaiak kezdték lendületesebben a mérkőzést, jó néhányszor a szombathelyi védelem mögé kerültek. Jobbról-balról érkeztek a beadások a vendégkapu elé, a vasiak csak rövid időre tudták megtartani a labdát. A szombathelyiek viszont nem pocsékolták el helyzeteiket: első kapura lövésükből Molnár Rajmund révén megszerezték a vezetést. A gólt követően sem változott a játék képe: az Ajka támadott, a Haladás szervezetten védekezett. A hazaiak eljutottak a Hali tizenhatosáig, de a beadások, lapos passzok pontatlanok voltak. A szombathelyiek sem sokat mutattak támadásban, viszont náluk volt az előny.

Szünet után is a hazaiak kezdtek aktívabban, irányították a játékot, és hamarosan kiegyenlítettek Gyuris Aurél góljával. Igaz, ehhez a vasi védelmi hiba kellett. Az ajkaiak támadásban maradtak, mentek a győztes gólért. A szombathelyiek is próbálkoztak, de nem tudtak helyzetbe kerülni. Az utolsó percekben szinte teljesen beszorította ellenfelét az Ajka, és a 92. percben a volt Haladás-támadó, Dragóner Filip megszerezte a győztes gólt.

Az Ajka többet tett a győzelemért ellenfelénél, összességében megérdemelten nyert. 

Helyszínek, szervezők