Adatok betöltése...

Látnivalók

Nevezetes polgárok

Nevezetes polgárok

Varasdy Károly

Középiskoláit Szombathelyen végezte, jogot Pozsonyban, Győrben és Budapesten hallgatott. 1871-ben nyitott ügyvédi irodát Körmenden, 1882-ben Szombathely alügyésze volt. 1885-ben lett a város polgármestere. Irányítása idején egyesítették a várossal Szentmárton és Óperint községeket.

Középiskoláit Szombathelyen végezte, jogot Pozsonyban, Győrben és Budapesten hallgatott. 1871-ben nyitott ügyvédi irodát Körmenden, 1882-ben Szombathely alügyésze volt. 1885-ben lett a város polgármestere. Irányítása idején egyesítették a várossal Szentmárton és Óperint községeket. Ekkor épült a Pozsony –Szombathely vasútvonal, kezdődött meg az utcák kövezése és készült el az Ezredévi park.
1887-es választásokon a Szabadelvű Párt képviselőjeként került az országgyűlésbe ekkor lemondott a polgármesterségről. 1887. október 2-án a város érdekében kifejtett munkájáért Szombathely díszpolgárává választották. A Szegedi Ítélőtábla bírájaként 51 éves korában halt meg. Szombathelyen a Szentmárton úti temetőben helyezték örök nyugalomra.

Helyszínek, szervezők