Adatok betöltése...

Hasznos

Szociális int. és bölcsődék

Egyesített Bölcsődei Int.

Egyesített Bölcsődei Int.

Fenntartó: Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

A Bokréta Bölcsőde a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény tagbölcsődéjeként Szombathely keleti városrészén található, a Joskar Ola lakótelepen. Az épület 1978-ban került átadásra. 2018-ban teljes körű felújításon esett át, akadálymentesített bejáratokkal látták el, korszerű játszóudvart alakítottak ki. Az egységek külön bejáratúak. Minden egységhez tartozik kocsi tároló, átadó, fürdőszoba és két világos, színes gyermekszoba. 

 

Mind a hat csoportunknak külön neve van:

 • Ficánka és Napocska,

 • Katica és Micimackó,

 • Pillangó és Csigabiga.


Élelmezés:

Saját főzőkonyhával rendelkezik, ahol speciális 3 év alattiak számára összeállított étrendet biztosítunk.

Bölcsődénk szakmai programja az alkotójátékra épül. Az életkori sajátosságokat figyelembe véve keltjük fel a gyermekek érdeklődését a napi játéktevékenység során specialitásunkra, az alkotójátékra. Ismereteket szereznek a természetben és a környezetünkben található anyagok tulajdonságairól és felhasználásukról. Megtanulnak bánni az eszközökkel. Megtapasztalják az alkotó munka örömét, megbecsülik saját és társaik alkotásait. Közben fejlődik kézügyességük, figyelmük, képzeletük, térlátásuk, probléma megoldásuk, technikai szemléletük. Az alkotások során különböző anyagokat használunk fel: festék, homok, termések, gyurma, sógyurma, termények, különböző fajtájú textíliák és papírok.

Minden csoportnak a gyermekek szükségletéhez igazított, folyamatos és rugalmas napirendje van, amely biztosítja a nyugodt nevelés-gondozás feltételeit, az aktivitás és az önállósodás lehetőségét. A bölcsődébe kerülő gyermekek beilleszkedését a "saját kisgyermeknevelő" rendszer segíti. A gyermeket a " saját kisgyermeknevelő" szoktatja be és a bölcsődébe járás egész időtartama alatt ő a kisgyermeknevelője. Így több odafigyelés jut minden gyermekre és figyelembe lehet venni az egyéni igényeit, szokásait. Ő segíti át őket a bölcsődei élet során adódó nehézségeken.

Az újonnan felvett gyermek a szülővel közösen ismerkedik a bölcsődével a beszoktatás folyamán. A beszoktatás fokozatosan a gyermek igényeihez alkalmazkodva történik. A szülő és az otthonról hozott játék megkönnyítheti ezt a folyamatot.
A gyermek érdekében kiemelt fontosságú a család és a bölcsőde jó együttműködése.A kapcsolattartás formái:

 • Családlátogatás: a beszoktatás előtt a gyermek és a szülők otthonukban ismerkednek meg a kisgyermeknevelővel

 • Szülői értekezletek, csoportos beszélgetések

 • Beszélgetések érkezéskor és hazamenetelkor

 • Egyéni beszélgetés, tanácsadás

 • Szervezett programok


Szolgáltatások:

 • Babamuzsika

 • Nyári testvértábor

 • Sószoba

 

Megalakult az Egyesített Bölcsődei Intézmény Gyermekeiért Egyesület, melyen keresztül lehetőség van az adományok vagy a címkézett adó felajánlására.
számlaszáma:12094507-00147452-00100002
Adakozásukat tisztelettel fogadjuk és köszönjük!

Hogyan jutok oda?

Helyszínek, szervezők