Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2023.06.05 (Hétfő), 08:00

Élvonalbeli futalcsapatunk 7–1-es győzelmet aratott az MVFC Berettyóújfalu ellen az aranycsata harmadik felvonásán. Az egész idényre jellemző nagybetűs csapatmunkával értük el ezt a sikert, hét találatunkon hat játékos osztozott a Haladás Sportcsarnokban. A vezetést Rutai Balázs révén szereztük meg az első játékrész derekán, a második félidő elején Sipos Gergő duplázott, majd Hajmási Milán, Luiggi Longo, Vas Ádám és Knizs Olivér góljaival alakult ki a végeredmény. Ezzel a diadallal 3–0-s összesítéssel 2021 és 2022 után idén is bajnoki címet ünnepelhetünk fantasztikus szurkolóinkkal.

FÉRFI FUTSAL NB I. BAJNOKI DÖNTŐ 3. MÉRKŐZÉS

HALADÁS VSE - MVFC BERETTYÓÚJFALU 7-1 (1-0)

Haladás: Alasztics Marcell - Kovács Máté, Luiggi Longo, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Homlok Levente, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Nagy Kevin, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Fehér Dániel, Vas Ádám, Rutai Balázs

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Berettyóújfalu: Mezei Dávid - Nagy Imre, Rábl János, Rafinha, Matheus, Daróczi Dávid, Korcsmáros Bence, Iszák Dominik, Szabó Péter, Gál István, Tifán Norbert, Nagy Dániel, Takács Zoltán, Mező Lőrinc

Edző: Trencsényi János

Gólszerzők: Rutai (10’), Sipos 2 (22’, 24’), Hajmási Milán (25’), Luiggi Longo (35’), Vas Ádám (35’), Knizs Olivér (37’), ill. Nagy Imre (32’)

A bajnoki aranyéremért folytatott harc harmadik összecsapására került sor csütörtök este, ezúttal ismét a Haladás Sportcsarnokban néztünk farkasszemet a Berettyóújfalu gárdájával. Két őrült forgatókönyvet hozó mérkőzés után 2–0-s előnnyel vághattunk neki ennek a találkozónak, egy győzelemre voltunk a bajnoki címtől, hajdúsági riválisunk viszont azért lépett pályára, hogy életben maradjon a lehetőség, és még egyszer „visszavigye” a párharcot Berettyóújfaluba.

 

A mieinket a színültig megtelt, szurkolóink által feldíszített Haladás Sportcsarnokban fantasztikus hangulat fogadta, a publikum mindent megtett, hogy belehajszolja győzelembe kedvenceit.

 

A kezdő sípszó előtt Szilágyi András vette át csapatkapitányunktól mezét, melyet azon az árverésen nyert meg a legnagyobb licittel párja, Erőss Angéla, amelyen a 10 éves Geosits Gréta felépülését segítik. Grétánál agyi értágulatot diagnosztizáltak, a teljes gyógyulásához külföldi operációkra van szüksége, amely anyagilag megterhelő családja számára.

 

Gréta szülei létrehozták a „Gréta, a Mi Hősünk!” elnevezésű alapítványt, valamint egy Facebook-csoport is. A csoport felületén bárkinek van lehetősége segíteni tárgyi felajánlásokkal, valamint az alapítvány számlaszáma is megtalálható, amelyre utalni lehet.

 

Jó szokásunkat megőrizve kezdeményezően nyitottuk az aranycsata második szombathelyi ütközetét, a Berettyóújfalunak a védekezésre kellett összpontosítania.

 

Átlövésekkel és váratlan egyéni megoldásokkal egyaránt próbálkoztunk, a legközelebb Henrique Diniz kapufájánál jártunk hozzá, hogy megszerezzük a vezetést.

 

Hiába éledezett a Trencsényi-legénység, mi tudtunk újabb sebességi fokozatot váltani, ez pedig gólban is megmutatkozott: Hajmási Milánnak pazar szólója után még arra is maradt ereje, hogy hajszálpontosan centerezzen, Rutai Balázs pedig laposan a kapu közepébe gurította a labdát (1-0).

 

 

A találat után minden adott volt hozzá, hogy a saját játékunkat játsszuk, ez így is lett. Türelmesen, lábról-lábra járt a labda, a vendégek egyszerűen nem tudtak mit kezdeni a rendkívül olajozottan működő gépezettel. Az előző két összecsapáshoz hasonlóan ezúttal sem volt hiány szabálytalanságokból, a félidő derekán négy-négy állt mindkét csapat neve mellett, így bizony egy esetleges kisbüntető eshetősége is ott kellett, hogy motoszkáljon a fejekben.

 

 

A Berettyó első igazán komoly ziccere Matheus előtt adódott, ám a brazil légiós nagyon közel volt Alasztics Marcellhez, így nem tudta eltenni mellette a labdát.

 

Elsőként mi gyűjtöttük össze az ötödik faultot, ennek ellenére azonban magabiztosan őriztük előnyünket. Hálóőrünk pedig a kaput őrizte magabiztosan, még akkor is, amikor kisbüntetőhöz, tízmétereshez jutott a Mezei Vill.

 

Az egyenlítés ezúttal Iszák Dominik lábában volt, ám ott is maradt, Alasztics Marcell remek védéssel gondoskodott arról, hogy 1-0 maradjon az eredményjelzőn.

 

Henrique Diniz szenzációs ütemű indítása után Kovács Máté került ziccerbe, Mezei Dávid is nagyot hárított, majd trénerünk, Juanra Calvo kért időt.

 

Kisvártatva a vendégek neve mellé is felkerült az ötödik szabálytalanság, majd fél perccel a szünet előtt Trencsényi János is az időkérés mellett döntött, lélektani szempontból fontos lett volna a hajdúságiak számára, hogy még a szünet előtt egalizáljanak. Ez végül nem sikerült nekik, így egygólos előnnyel vonulhattunk az öltözőbe.

 

A szünetben NB II.-es futsalcsapatunk köszöntésére, éremátadására került sor, akik a 2011-es feljutásunk óta először szereztek dobogós helyet a másodosztályú bajnokságban. A bronzérmeket óriási tapsvihar közepette a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) képviselői, Nagy Mátyás versenybiztos és Mersich Péter futsal szakági koordinátor adott át Sziffer András vezette csapatunknak.

 

 A félidőben és az időkérések alatt ezúttal is a Westside Táncsport Egyesület táncosai őrizték a vérpezsdítő hangulatot energikus koreográfiájukkal. A csapat számos formációja hatalmas sikereket ért el a közelmúltban az ESDU Dancestar World Final világbajnokságon. Valamint a szünetben is láthattak labdazsonglőrködést nézőink, Horváth Ádám és Szabó Ádám freestyle foci bemutatójukkal szórakoztatta nézőinket.

 

 

A szusszanás után roppant harapósan, óriási harci tűzzel jöttünk ki a második felvonásra, céljainkat pedig először egy Henrique Diniz-lövéssel adtuk ellenfelünk tudtára. Egy-egy labdavesztés után villámgyorsan visszatámadtunk, nem volt elveszett játékszer számunkra, ez a hozzáállás pedig gólt is eredményezett a 22. percben: Sipos Gergő remek átlövésének köszönhetően megdupláztunk előnyünket, 2-0 volt a találkozó állása.

 

 

A vendégek nem sokat teketóriáztak, öt a négy elleni játékra váltottak, de ebből a szituációból is mi jöttünk ki jobban: a 24. minutumban Sipos Gergő csent labdát az oldalvonal mellett, majd remek technikai kivitelezéssel lőtt a kapuba, már háromgólos vezetésünknek örülhettek szurkolóink (3-0).

rencsényi János időt kért, a vendégeknek mindent egy lapra feltéve kellett támadniuk, ami számunkra viszont lehetőséget biztosított arra, hogy végérvényesen lezárjuk a mérkőzést, s egyben a bajnoki cím sorsát.

 

 hajdúságiak szinte még fel sem ocsúdtak a harmadik bekapott gól után, amikor a 25. percben Hajmási Milán olvasta remekül a játékot, és lőtt saját térfeléről az üresen álló kapuba (4-0).

 

Az idő vészesen fogyott a pirosmezesek szemszögéből, akiknek egyre több kockázatot kellett vállalniuk. Nagyon fegyelmezetten, hatalmas koncentrációval védekeztünk, egy-egy felszabadításnál pedig bizony megemelkedhetett a vendégek pulzusa, akik sokszor lélegzetvisszafojtva nézték, hogy hol köt ki a játékszer. Csapatkapitányunk, Dróth Zoltán a kapufát találta el, majd Vas Ádám veszélyeztetett egy szabadrúgás-variáció után, magabiztosan őriztük előnyünket.

 

A vendégek a becsületükért küzdöttek, Nagy Imre pedig a hétfői találkozóhoz hasonlóan ezúttal is a 32. minutumban tudott eredményes lenni, 4–1-re módosult az állás. A mieink minden egyes lepergett másodperccel közelebb kerültek egy újabb hatalmas sikerhez, egy újabb mérföldkőhöz, ráadásul a 35. percben Henrique Diniz és Luiggi Longo brazil kooperációja után utóbbi gurított a kapuba, visszaállítva ezzel a négygólos differenciát (5-1).

 

Másodpercek teltek el a középkezdés után, amikor Vas Ádám lépett bele egy berettyóújfalui lövésbe, a labda pedig meg sem állt a vendégek kapujáig, 6–1-re vezettünk.

 

Az ötgólos előnyről tudomást sem véve támadtunk tovább, Henrique Diniz és Alasztics Marcell is megdolgoztatta Mezei Dávidot, utóbbit aztán fiatal tehetségünk, Homlok Levente váltotta a kapuban.

 

Így érkeztünk el a véghajrához, ahol mindkét tréner megadta a lehetőséget az ifjú játékosoknak, hogy megízleljék a bajnoki döntők hőfokát, adott esetben átessenek a tűzkeresztségen. A 37. percben Knizs Olivér mindezt egy szépségdíjas góllal tette emlékezetessé, már 7-1 állt az eredményjelző táblán.

 

A Berettyó számára már nem volt visszaút, az utolsó percek, másodpercek győzelmi mámorban teltek, 7–1-es diadalunkkal ért véget a bajnoki döntő harmadik mérkőzése.

 

A mieink egy rettentő sűrű, kemény, nehéz időszakoktól sem mentes szezon végén tudtak ismét a trónra ülni, így teljesen érhető, hogy a mérkőzés végét jelző dudaszó után hatalmas érzelmek szabadultak fel mindenkiben. Először a hivatalos éremátadó vette kezdetét, méghozzá a Berettyóújfalu csapatával, akiknek szívből gratulálunk, olyan riválisaink a pályán, akikkel együtt van okunk bizakodni a sportág népszerűsítésében.

 

Majd a mi „aranyos” fiainkon, stábtagjainkon, vezetőinken volt a sor; akik egyenként, vastaps kíséretében vehették át az MLSZ képviselőitől a bajnoki címért járó medált. A ceremónia végeztével aztán következhetett a Queen klasszikusa, a We are the champions, amely alatt Dróth Zoltán csapatkapitányunk a konfettiesőben az égig emelhette a trófeát, 2021 és 2022 után harmadszor is.

forrás: haladasvse.hu

 

Helyszínek, szervezők