Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2020.03.18 (Szerda), 08:00

Csapatkapitányunkat kérdeztük az MKOSZ délutáni döntéséről. 

– Beni, hogyan szereztetek tudomást az MKOSZ döntéséről?

– Amint megszületett a döntés az MKOSZ részéről, Pichler Gergely technikai vezető értesített bennünket, játékosokat. Nagyon fájó ezt hallani, hogy véget ért a szezon, nekünk játékosoknak, szurkolóknak és sportbarátoknak egyaránt.

– Mi a véleményetek?

– Ebben a helyzetben ell kell fogadnunk, hogy jelenleg talán ez volt a legjobb, a legbiztonságosabb döntés – az egészségünk a legfontosabb, a sport, a kosárlabda ezúttal másodlagos. Mi szerettünk volna játszani, szerettük volna megvédeni a bajnoki címünket, és szerettük volna a kupát is megnyerni. Ezzel a kerettel és szakmai stábbal elérhető lett volna. De ezt már sajnos soha nem fogjuk megtudni.

– Lehet értékelni a szezon eltelt részét?

– Természetesen csak részben, a Bajnokok ligájában sikerült ezalatt az idő alatt történelmet írnunk és ennek örülünk és köszönjük mindenkinek, aki ebben segített. De még egyszer hangsúlyozom: a legfontosabb, hogy az ország valahogyan kilábaljon ebből az egészségügyi vészhelyzetből. Ha a kosaras társadalom ebben azzal segít, hogy megszakítjuk a játékot, akkor így kell segíteni.

– Te is otthon maradsz?

– Természetesen! Mindenkinek azt tanácsolom, hogy tartsa be az utasításokat amit kapunk, csak végső esetben hagyjuk el a lakásunkat és kerüljük a kontaktust mindenkivel, de legfőképpen vigyázzunk magunkra, egymásra és persze az idősebbekre és a betegekre, hiszen tudjuk, hogy ők vannak a legjobban fenyegetve a vírussal. Ez most a fegyelemről és a csapatjátékról szól, amire a kosárlabda és a sport is megtanított.

Helyszínek, szervezők