Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2020.06.03 (Szerda), 08:00

Háromszoros BL-győztes, hétszeres magyar bajnok és hétszeres kupagyőztes jobbszélső érkezik.

Az ukrán válogatott kapus, Balog Judit után újabb szenzációs átigazolásról számolhatunk be szurkolóinknak, miután a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia vezetőségének sikerült megállapodni a 33 éves, 168 cm magas jobbszélsővel, Orbán Adriennel.

Új játékosunk a Győri Audi ETO KC-nál nevelkedett, a zöld-fehér sztárcsapatban összesen több mint tíz évet töltött el, de megfordult Győrújbaráton, Komáromban és Vácon is, az előző három szezont pedig Kisvárdán töltötte, ahol a csapat kapitánya is volt.

A győriekkel hétszeres magyar bajnok, hétszeres kupagyőztes lett, és háromszoros Bajnokok Ligája-győztesnek is mondhatja magát.

A magyar válogatottban 38 alkalommal lépett pályára, szerepelt a 2009-es, kínai világbajnokságon, valamint a 2018-as franciaországi Európa-bajnokságon is.

- Vágytam egy kis változásra, újabb kihívásra, illetve most már szerettem volna közelebb kerülni a Győrben élő családomhoz is, így kedvező volt számomra a szombathelyi megkeresés. Úgy gondolom, hogy nagyon jó csapatba, jó társaságba kerülök, már a mögöttünk hagyott szezonban is szimpatikus volt, amit az SZKKA mutatott az NB I-ben. Részemről biztos, hogy nem lesz probléma a beilleszkedéssel, ebben is van rutinom, nem ez az első klubváltásom a pályafutásom során. Információim szerint egyben marad a társaság, ez mindenképpen pozitív, ráadásul vannak, akiket személyesen ismerek, mivel korábban játszottunk együtt. Tetszett a szombathelyi mérkőzés atmoszférája, rendkívül szimpatikusak voltak a hazai szurkolók, akik nagyon jó hangulatot teremtettek. Már az első, újonc évében stabil csapata lett Szombathelynek, ezt a jövőben még tovább kell erősíteni, szeretném kihozni magamból a maximumot az új klubomnál, igyekszem jó teljesítménnyel hozzájárulni az SZKKA sikereihez. Minden erőmmel azon leszek a társaimmal , hogy egy jó szezont produkáljunk, és hogy egységes meghatározó csapat legyünk. Nagyon várom a szezont! - nyilatkozta honlapunknak Orbán Adrienn. 

Fotó: KKC Facebook oldala

forrás: szombathelyikezilabda.hu

Helyszínek, szervezők