Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2021.09.20 (Hétfő), 08:00

A Mol Magyar Kupa 32 közé jutásáér vívott mérkőzésen a Szombathelyi Haladás 2-1-re győzött az NB III-as Dabas otthonában.

FC Dabas–Szombathelyi Haladás 1-2 (0-2).  Dabas, 300 néző, Mol Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés, 3. forduló, vezette: Dolnegó.
Haladás: Verpecz – Tóth D. (Dezamits, 72.), Romic, Devecseri, Tarján (Délczeg, 57.) – Doktorics, Hegedűs, Tóth M., Debreceni –  Monori (Szijjártó, 72.), Horváth R. Edző: Németh Szabolcs.

Ahogy azt Németh Szabolcs a Haladás vezetőedzője előzetesen jelezte, a kupameccsen azok kaptak lehetőséget, akik a bajnokságban eddig kevesebbet szerepeltek.

A kezdést követően a szombathelyiek ragadták magukhoz a kezdeményezést és több kisebb helyzetet is kialakítottak a kapu előtt. Aztán a 13. percben Maka bal sarokra tartó lövését védte nagy vetődéssel Verpecz, majd Szabó lőtt nem sokkal fölé. A két lehetőség jelezte, a dabasiak kijöttek a szorításból, kiegyenlítődött a játék. Aztán mielőtt túlságosan belelkesedhettek volna a hazaiak, a vendégek megszerezték a vezetést. A 25. percben Horváth Rajmund cselezett a jobb oldalon, majd Tóth Dávidhoz passzolt, a védő beadását a rövid saroknál érkező Tóth Máté nyolc méterről  félmagasan a bal sarokba vágta (0-1). A 34. percben Doktorics 17 méteres lövését tolta szögletre a dabasiak kapusa. A 40. percben Tóth Dávid jobbról tekert a kapu elé, Romic fejese az egyik dabasi védőről Debreceni elé került, a védő 12 méterről, jobbal a kapu közepébe lőtt (0-2). A 45. percben egy bal oldali szöglet után Debreceni óriási helyzetből, hat méterről a léc fölé lőtt. A vasiak – egy pár perces időszaktól eltekintve – végig kézben tartották az első 45 percet. 

Szünet után sem változott a játék képe, a szombathelyiek egykapuztak, a dabasiak szinte kizárólag csak védekeztek. A 68. percben Hegedűs tekert balról, 17 méterről a bal sarok fölé. A szombathelyiek talán korán hitték el, hogy zsebben a továbbjutás. A 78. percben ugyanis Földes kapott teljesen üresen labdát a jobb oldalon és 10 méterről a kapu közepébe lőtt (1-2). Hirtelen izgalmas lett a meccs, a hazaiak mentek előre az egyenlítésért. Ám helyzetet nem sikerült kialakítaniuk a dabasiaknak, sőt, Horváth Rajmund révén a vasiak szerezhettek volna újabb gólt. 

 

A Haladás összességében magabiztosan, érvényre juttatva az osztálykülönbséget, teljesen megérdemelten jutott a legjobb 32 közé.

Helyszínek, szervezők