Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2021.10.25 (Hétfő), 08:00

A Jáki úti központi temetőbe az alábbiak alapján lehet behajtani kocsival: október 29-én 7-10 óráig, valamint 16-18 óráig. Október 30., 31. és november 1-jén 6 órától 12 óráig, november 2-án 7-10 óráig, valamint 16-18 óráig. A gépkocsival közlekedőktől kellő türelmet kérnek.

Október 30-31-én és november 1-jén gépkocsival behajthatnak mindazok, akik erre jogosító engedéllyel rendelkeznek, illetve nem rendelkeznek, de életkoruk és fizikai állapotuk, mozgáskorlátozottságuk azt indokolttá és szükségessé teszi. Október 29-én és november 2-án csak az engedéllyel rendelkezők mehetnek be autóval. Fentiek betartását a rendőrséggel együttműködve a Temetkezési Kft. dolgozói a főbejáratnál szigorúan ellenőrzik. Október 30-31-én és november 1-én behajtani csak a főkapun, távozni a ravatali, illetve a perinti kapunál lehet.
 

A kapuk nyitvatartási ideje: október 29-30-31-én és november 1-jén főkapu, ravatali és perinti kapu 6 órától 20 óráig. November 2-án főkapu: 6 órától 20 óráig, ravatali, perinti kapu: 8-18 óráig.

 

Október 29-én 16 órától november 3-án reggel 8 óráig forgalomkorlátozás, illetve forgalmi rendváltozás lesz a Jáki út, Alsóhegyi út, Brenner T. körút közötti útvonalakon. Az Alsóhegyi úton lakókat arra kérik, hogy a fent nevezett napokon az utat teljes szélességében szíveskedjenek szabadon hagyni a buszjáratok közlekedésének megkönnyítése érdekében.

Október 30-31-én és november 1-jén a következő forgalmi rend lép érvénybe. A Jáki úti temetőhöz behajtani a Jáki úton és az Alsóhegyi úton lehet. A kimenő forgalom buszok és taxik számára az Alsóhegyi úton történik. A többi jármű a Ferenczy I. illetve Hajnóczy J. utcákon keresztül hagyhatja el a temető környékét.
 

Mindenszenteki mécsesgyújtás
A Magyarországi Temetőfenntartók és Üzemeltetők Egyesülete november 1-én 16 órakor országos eseményt szervez Mindenszenteki mécsesgyújtás címmel. Az eseményen fényinstallációt készítenek el a temetőkertben, a látogatóknak bevonásával, a Jáki úti temetőben is lehet csatlakozni a kezdeményezéshez, a szervezők mécseseket biztosítanak.

 

Tájékoztatás az ingyenes temetői járatról

Az ingyenes temetői járat 2021. október 18-tól november 10-ig hétfő, szerda,

péntek, november 11-től február 28-ig kedd, csütörtök napokon közlekedik 7:30-tól 15:30-ig.

A megnövekedett forgalom miatt a temetői járat hétfő (november 1.) helyett

kedden közlekedik.

 

Városi megemlékezés

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a régi hagyományoknak megfelelően közösen emlékező műsorral, majd azt követően ökumenikus szertartással adózik 2021. november 1-én 17.00 órai kezdettel az elhunytak emlékének a Jáki úti temető ravatalozójánál.

További Programok

Helyszínek, szervezők