Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2019.12.05 (Csütörtök), 08:00

A Magyar Kupa legjobb 16 közé jutásért szerdán a Szombathelyi Haladás a hajrában lőtt Kiss Bence és Szalay Szabolcs góllal 2-1-re verte a Budafokot.

SZOMBATHELYI HALADÁS-BUDAFOKI MTE 2-1 (0-1)

Szombathely, 450 néző, játékvezető: Szilasi.

Haladás: Gyurján – Habovda, Jagodics, Jancsó, Németh Milán – Kiss B., Holdampf – Gaál (Tóth-Gábor, 46.), Medgyes, Doktorics (Szekér, 46.) – Novák (Szalay, 74.). Megbízott edző: Desits Szilárd.

Budafok: Kovács Z. – Margitics, Oláh, Vankó, Kovács D. – Micsinai, Filkor(Horváth R., 69.), Vaszicsku, Romic – Kirják, Szabó. Edző: Csizmadia Csaba.

A lelátón helyet foglalt a Haladás korábbi futballistája, a nyár óta a MOL Fehérvárban futballozó Funsho Bamgboye, a zöld-fehérek egykori edzője, a jelenleg a kazah válogatott másodedzőjeként dolgozó Michal Hipp és az U19-es válogatott szövetségi edzője, Preisinger Sándor is. Kiegyenlített játékkal teltek az első percek, majd a 8. percben megszerezte a vezetést a Budafok. Bal oldali szöglet után Kirják középen továbbfejelte a labdát, az érkező Romic négy méterről a bal sarokba fejelte (0-1). A gól után visszaálltak a vendégek, ám a szombathelyiek nem boldogultak a jól záró budafoki védelemmel. A 21. percben Medgyes bal oldali beadásáról a kapu torkában éppen csak lemaradt Novák. Hét perccel később Habovda beadását Gaál a tizenegyespontról a bal sarok mellé fejelte. Aztán két minutum múlva egy jobb oldali szöglet után Vaszicsku ziccerből, öt méterről leadott lövését védte Gyurján. Próbálkozott a Haladás, de ha el is jutott az ellenfél kapujáig, a beadások pontatlanok voltak. Aztán Gaál 20 méteres szabadrúgása az egyik védőn megpattanva centikkel zúgott el a jobb kapufa mellett. Majd Gaál fejjel próbálkozott, de a labda elpattogott a bal sarok mellett.

Szünet után Szabó Máté 20 méteres lövését tolta bravúrral a léc fölé Gyurján. A vasiak próbálkoztak becsülettel, egyre többször kerültek a vendégvédők közé. Ám komoly helyzetet nem tudtak kidolgozni a nagy fölényben játszó hazaiak - de a budafoki kontrák is veszélytelenek voltak. Gyűrték egymást a csapatok, az iramra nem lehetett panasz, A 78. percben Németh Milán bal oldali beadásszerű lövését Kovács tolta nagy nehezen a léc fölé. A 83. percben Kiss Bence elé pattant a labda, a középpályás 22 méterről, ballal óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba (1-1). Két perc múlva fordított a Haladás: Medgyes jobb oldali beadását a röviden érkező Szalay hat méterről a bal sarokba vágta (2-1). A ráadásban Gyurján és az egyik vendégjátékos ütközött a levegőben, mindkettőjükert hosszasan ápolták. 

Vége a mérkőzésnek - a mieink szinte végig uralták a találkozót, a hajrában rátettek egy lapáttal és bedarálták a Budafokot.

forrás: haladas.hu

Helyszínek, szervezők