Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2023.02.13 (Hétfő), 08:00

Idegenbeli rangadón mindenképp siker a döntetlen, inkább a Vasas elleni hazai meccset sajnálhatjuk, hiszen a maihoz hasonló védekezéssel begyűjthettük volna a két pontot.

Vasas SC – Szombathelyi KKA 25-25 (13-11)

NB I/B., 30. forduló, Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok

SZKKA: Christe – Varga N. 3, Kulcsár 1, Pődör R. 10, Szmolek 4, Pődör B. 1, Tanaskovics, Balogh P. 3, Dombi L. 1, Horváth A. 2, Kiskartali, Győri, Szendrei, Biró, Fritz (K).

A listavezető Vasas vendégeként komoly feladat várt felnőtt csapatunkra, a fontos pontok mellett szerettünk volna visszavágni a három hete hazai pályán elszenvedett vereségért. Idegesen, rontott lövésekkel kezdte mindkét csapat a rangadót, tíz perc után 3-3-at mutatott az eredményjelző. A folytatásban is döcögtek a támadásaink, de a jól müködő védekezésünknek köszönhetően tartottuk a lépést a hazaiakkal, a 20. percben 8-8 volt az állás. A vérbeli rangadóhoz méltó első félidő hajrájában kisebb hullámvölgybe kerültünk, de az utolsó percben Horváth Anna megtörte a gólcsendünket, így a szünetben 13-11-re vezetett a Vasas.

A második félidőben a védekezésünk mellé a támadójátékunk is feljavult, Christe Dalma pedig a kapuban remekelt, így folyamatosan ott lihegtünk a Vasas nyakán. Rendszeresen pont akkor hibáztunk bele, akkor megnyílt az esély az egyenlítésre, de aztán az utolsó tíz percbe lépve megtört a jég, a tízgólos Pődör Rebeka egalizált, így óriási izgalmak maradtak a végjátékra. Három és fél perccel a vége előtt aztán újra kettővel ment a Vasas, de nem adtuk fel és hatalmasat küzdve nem csak visszajöttünk, de hosszú idő után fordítottunk is, 25-24-es vezetésünknél már csak 1:18 volt vissza a meccsből. Az őrült hajrá legvégén Christe Dalma 16. védésével maradt a 25-25-ös döntetlen, így a listavezető Vasastól egy ponttal távozva feljöttünk a tabella harmadik helyére.

Köszönjük Szurkolóink támogatását!

- Kemény, harcos mérkőzést játszottunk. Idegenben az listavezető ellen egy pontot szerezni mindenképp siker. Kicsit azt sajnálhatjuk, hogyha a Vasas elleni hazai meccsen is így védekezünk, akkor otthon bezsebelhettük volna a két pontot. Kemény védekezéssel bármilyen mérkőzést meg lehet fordítani, meg lehet nyerni. Ezt megtanultuk, ezt kell továbbvinnünk. Sok van még hátra, a kezünkben van a sorsunk – értékelte a rangadót vezetőedzőnk, Pődör Zoltán.

 

Helyszínek, szervezők