Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2020.11.20 (Péntek), 08:00

A Merkantil Bank Liga 17. fordulójában vasárnap 13 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a sereghajtó Debreceni EAC otthonában lép pályára. A vasiaknál is felütötte fejét a koronavírus.

Az utolsó helyen álló debreceniek keretének legnevesebbjét nem a játékoskeretben, hanem a kispadon találjuk, az együttes irányítását a 12. fordulóban, a Vasas elleni vereség átvevő Sándor Tamás személyében. Sándort aligha kell bemutatni, a DVSC egyik ikonja volt a Lokival négy bajnoki címet nyerő 11-szeres válogatott középpályás. Ám vele egyelőre jelentősen nem javult az előző bajnokságot még az NB III-an töltő csapat mérlege, Sándorral egy győzelem mellett három vereséget gyűjtött be a kisebbik debreceni csapat. Igaz, legutóbb Kaposváron csak a 94. percben kapott góllal maradtak alul. A fekete-fehérek eddigi 16 meccsükön három győzelem mellett 13 alkalommal kikaptak, a mezőnyben a legkevesebb gólt – 10-et – szerezték. Viszont mindhárom sikerüket hazai pályán aratták. A DEAC keretében főleg fiatal, a DVSC-ben már megfordult játékosok találhatóak, így például Spitzmüller, Urbin, Bíró, Nagy Zoltán, Rezes László és Takács Péter játszik az egyetemistáknál és a keretben található az Illés Akadémián nevelkedett Burai Erik is.

A Haladás az utóbbi hetekben remekük szerepel, csupán a csákvári vereség árnyalja a képet. Azt leszámítva utolsó öt meccséből négyet behúzott Mátyus János együttese. A zöld-fehérek 20 pontot gyűjtve a 8. helyen állnak a tabellán, négy pontra a második, már feljutást jelentő második pozíciótól. Azonban sajnos a koronavírus a Haladás öltözőjére is rárúgta az ajtót, több játékosnak is pozitív lett a legutóbbi tesztje. Sőt, a szakmai stábban is akadt, aki pozitív mintát adott.

- Alapvetően nem szeretem a kéthetes szüneteket, de ha már a válogatott mérkőzések miatt így alakult, szerettük volna ezt az időt maximálisan kihasználni - mondta Mátyus János. – És arra is jó lett volna ez az időszak, hogy akik korábban sérülés miatt hiányoztak, szép fokozatosan visszatérjenek. Viszont a koronavírus mindent felülírt, aggasztó, hogy meghatározó játékosok hiányoznak majd – nehéz időszak vár ránk. Annyit tudok ígérni, hogy bármikor, bármilyen összeállításban is játszunk, sohasem feltartott kezekkel lépünk pályára. Bár a hiányzókkal más meccs lesz, mint eredetileg lett volna, nyerni megyünk Debrecenbe. A DEAC korábban gyengén szerepelt, de jó döntést hoztak a hajdúságiak Sándor Tamás kinevezésével. Bármi is történik, nem fogunk panaszkodni – cél a három pont.

forrás: haladas.hu

Helyszínek, szervezők