Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2021.03.01 (Hétfő), 08:00

Az NB II-es labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában a Szombathelyi Haladás parádés teljesítményt nyújtva elgázolta a vendég Kaposvárt – már az első félidőben kialakítva a 4-0-as végeredményt.

Szombathelyi Haladás–Kaposvári Rákóczi 4-0 (4-0)
Szombathely, Haladás Stadion, zárt kapuk mögött, Merkantil Bank Liga-mérkőzés, vezette
: Zierkelbach (Mohos, Vörös).
Haladás: Verpecz – Schimmer (Jancsó, 46.), Mocsi, Németh Milán, Debreceni – Kiss B., Holdampf (Schuszter, 77.) – Kállai, Tóth M. (Doktorics, 46.), Bosnjak (Rácz, 64.) – Dragóner (Németh Márió, 71.). Edző: Mátyus János.
Kaposvár: Pogacsics – Ur, Nagy T., Gál – Nagy J., Zólyomi (Balogh, 46), Erdei (Bidzylia, 46.), Andrics (Bartos, 74.), Lakatos (Dvorschák, 46.) – Szarka (Farkas, 46.), Balázs. Edző: Várhidi Péter.
Gólszerzők: Tóth M. (4.), Kiss B. (7., 17. – a másodikat 11-esből), Dragóner (38.).

A szombathelyiek Devecseri, Csilus és Medgyes személyében három kulcsembert nélkülöztek sérülés miatt. A mérkőzés Andits Tamás emléke előtt tisztelegve egyperces gyászszünettel kezdődött – a Haladás volt csapatorvosa koronavírus-fertőzésben hat meg.
4. perc: Tóth Milán bújt ki a védők közül, gyanús körülmények között tűnt el a 16-oson belül, de felpattant, lefordult a védőjéről, majd balról, éles szögből kilőtte a bal alsó sarkot (1-0).

7. perc: Parádés, gyors támadást vezetett a Haladás, az akció végén Kiss Bence 17 méterről, kissé balról a jobb alsó sarokba küldte a labdát (2-0).
12. perc: Bosnjak szép csellel játszotta magát tisztára, majd jobbról, nyolc méterről, éles szögből lőtt kapura, a labda centikkel suhant el a jobb aésó sarok előtt.
17. perc: Kezezés miatt kapott 11-est a Haladást. Kiss Bence félmagasan a kapu jobb oldalába bombázott (3-0).
38. perc: Újabb remek hazai támadás végén Dragónerhez került a labda, aki szép csellel visszavette a labdát a jobb lábára, majd kissé balról, 14 méterről a bal felső sarokba bombázott (4-0).
54. perc: Andric tört be balról a szombathelyi 16-oson belülre, tíz méterről elengedett lövése a jobb kapufán csattant.
79. perc: Németh Milán balról, éles szögből leadott, jobb sarokra tartó lövését védte Pogacsics.
81. perc: Kállai közeli lövését védte bravúrral Pogacsics.
85. perc: 17 méterről elengedett kaposvári átlövés suhant el a lábak között, a labda ismét a jobb kapufán csattant.
Lendületesen kezdett a Haladás. Gyorsan meg is szerezte a vezetést – Tóth Milán remek egyéni megoldást zárt góllal. És a folytatásban is támadásban maradt a házigazda, sokat futott, sokat ütközött, sok labdát szerzett – érkezett is a szépségdíjas második, majd a megérdemelt harmadik hazai gól. Óriási fölényben futballozott a Haladás, alig-alig volt a labda a vendégeknél, szinte csak a kaposvári térfélen zajlott a játék. A 23. percben ismét a kaposvári kapuban táncolt a labda, de Dragóner gólját les miatt nem adták meg. Aki aztán egy szabályos, látványos gólt is szerzett. Letámadott a Haladás, sorjáztak a hazai helyzetek, óriási szerencséje volt a zavarodott Kaposvárnak, hogy „csak” 4-0-s vasi előnyt mutatott a szünetben az eredményjelző. De a mérkőzés sorsa ekkor már eldőlt.
Fordulás után is lendületben maradt, fölényben játszott a Haladás – de az utolsó passzok most nem sikerültek. A Kaposvár ekkor már szervezettebb futballozott, jobban ügyelt a védekezésére – ettől függetlenül a Haladás megindulásaiban rendre benne volt a gólveszély. 
A Haladás lefutballozta ellenfelét, ilyen arányban is megérdemelten, a vártnál könnyebben nyert

A mérkőzést összefoglalóját itt nézheti meg.

Videó

Helyszínek, szervezők