Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2021.08.30 (Hétfő), 08:00

A Merkantil Bank Liga 6. fordulójában a Szombathelyi Haladás 1-0-ra legyőzte a Szegedet. Harmadik helyen áll a csapatunk!

SZOMBATHELYI HALADÁS - SZEGED CSANÁD-GROSICS AKADÉMIA 1-0 (0-0)

Szombathely, játékvezető: Görög

Haladás: Rózsa - Kállai, Mocsi, Németh Milán, Bosnjak - Csilus, Kiss B., Holdampf, Doktorics - Tóth Milán, Horváth R.  Vezetőedző: Németh Szabolcs

Szeged: Molnár-Farkas - Ódor, Tóth G., Temesvári, Lestyán - Simon, Dobos, Pejovic, Kóródi - Haruna, Kovács M. Vezetőedző: Dragan Vukmir

A cseréink: Verpecz, Pataki, Debreceni, Tóth D., Rácz, Szekér, Romic, Monori,Devecseri, Tóth-Gábor

2. perc: Tóth Milán húzott el a jobb oldalon, beadását Temesvári az utolsó pillanatban vágta ki Horváth elöl. 

Remek a hangulat a stadionban, a Hali-tábor az első perctől kezdve biztatja a zöld-fehéreket. Szegedről a nagy távolság ellenére heten vállalták az utat Szombathelyre. 

16. perc: Kállai iramodott meg középen, 24 méteres lövése elsuhant a jobb sarok mellett. 

 Az utóbbi percekben a vasiak több, veszélyes akciót is vezettek, a játék áttevődött a vendégtérfélre. 

23. perc: Tóth Milán húzott el a bal szélen, befelé cselezett, majd 11 méterről lőtt, de jobb sarokra tartó lövését Molnár-Farkas védte. 

A mieink veszélyesebben futballoznak, gyorsabban megyünk át védekezésből támadásba, de egyelőre gól az nincs.

Helyzet egyik kapu előtt sincs, a szegediek masszívan védekeznek, a hazaiak egyelőre nem találják a rést a pajzson.

Vége az első félidőnek. 

Megkezdődött a második félidő, egyik csapat sem cserélt. 

57. perc: Csere a Haliban, Doktorics helyett Tóth-Gábor állt be. 

63. perc: A meccs eddigi legnagyobb helyzete! Tóth-Gábor vitte fel a labdát középen, majd a jobbról üresen érkező Tóth Milánhoz továbbított, a csatár 10 méterről centikkel a jobb sarok mellé helyezett. 

64. perc: Simon Ádám kapott sárga lapot. 

69. perc: Gajdos balról, 19 méterről tüzelt, de Rózsa védte a jobb sarok felé tartó lövést. 

72. perc: Monorit - úgy tűnt - hátulról felrúgták a tizenhatoson belül, Görög játékvezető másként látta. 

74. perc: Kiss Bence 23 méterről a bal felső sarok mellé csavart.

77. perc: Tóth-Gábor Kristóf tört be a bal oldalon, lövése lepattant Temesváriról, Tóth-Gábor ismételt, ezúttal Pejovic tisztázott. 

78. perc: Kiss Bence bal oldali szögletét Németh Milán lőtte kapura, a tizenegyespontnál álló Monoriról a labda a kapu felé vágódott,de  Molnár-Farkas óriásit vetődve a léc fölé nyomta a labdát. 

80. perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL- 1-0! Holdampf lövése kivágódott Pejovicról, Németh Milán pedig jobbról, 28 méterről, ballal óriási gólt lőtt a bal sarokba

87. perc: Csere a Haliban, Horváth helyett Devecseri állt be. Deve több mint hat hónap után lépett ismét pályára!

Így látta a Szombathelyi Haladás-Szeged Csanád-Grosics Akadémia (1-0) mérkőzést Németh Szabolcs és Dragan Vukmir.

Németh Szabolcs: - Már a mérkőzés előtt is tudtuk, hogy a Szeged egy nagyon kellemetlen és agresszív stílusban futballozó csapat. Nagyon meg is nehezítette a dolgunkat. Az első félidőben nem találtuk a játék ritmusát, nem tudtuk a saját játékunkat játszani. Kevés helyzetet alakítottunk ki, a Szeged akarata jobban érvényesült, mint a mienk. A második félidőben viszont úgy érzem megérdemelten szereztük meg a győzelmet. A két becserélt játékos lendítette a csapaton és sokat tettek azért, hogy itthon tartsuk a három pontot. Összességében elégedett vagyok a csapatom teljesítményével. Jön két hét pihenő, harmadikok vagyunk a tabellán - ezen az úton kell továbbmennünk. Két gólt kaptunk az eddigi hat meccsen, úgyhogy le a kalappal a srácok előtt.

Dragan Vukmir: – Gratulálok a Haladásnak. Tudtuk, hogy egy masszív, jól védekező csapattal nézünk szembe, amely veszélyes a pontrúgásokból. Jól küzdöttünk, de sajnos a játékunk nem volt az igazi. Szerintem a döntetlen igazságosabb lett volna.

forrás: haladas.hu

Helyszínek, szervezők