Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2019.10.10 (Csütörtök), 08:00

A második és harmadik negyedben nyújtott extra teljesítményünkkel dőlt el javunkra a szomszédvári rangadó!

Már a mérkőzés kezdete előtt alapoztak szurkolóink. Szép számmal érkeztek a szomszédos megyeszékhelyről is, de természetesen a Falco szimpatizánsok többen voltak.

Az 1. negyedben a hazaiak a Váradi, Perl, Filipovity, Krivacevic, Reddic kezdőötössel érkeztek a pályára. A ZTE a Johnson, Doktor, Williams, Djuric, Agafonov kezdővel állt ki. Triplapárharccal kezdődött a találkozó. Filipovity kosarára Djuric felelt, majd a vendégek átvették a vezetést. (3-5) Támadásban döcögős a Falco, ráadásul Filipovity beütötte második személyi hibáját. Nagyon érik Okorn mester időkérése, mert eddig a ZTE akarata érvényesült. Meglepetésre hazai oldalon csak Filipovity szerzett pontokat. (6-13) Krivacsevics és Reddic pontjaival zárkóztak a mieink, közben már Hooker és Benke is a pályán. (11-15) Nagy a rohanás és sok a pontatlanság most mindkét csapat részéről – két perc alatt egyetlen pont esett, majd Gulyás törte meg a gólcsendet. A hajrában ismét a rohanásé volt a főszerep, ebből a vendég együttes jött ki jobban. 1. negyed végén: 14-21

Johnson lépéshibájával majd egy eladott Falco-labdával kezdődött a 2. etap. Djuric triplájára Washington felelt, természetesen a kígyó-térről. Mindkét csapat szigorított védekezésén, de Lake könnyen ziccerezett, majd Washington zsákolt, miközben faultolták. Időt is kért a ZTE kispad. (21-27) Nagyon elkaptuk a fonalat, egy pontra zárkóztunk. (26-27) A szünet előtt 3 és fél perccel Reddic duplájával átvettük a vezetést – jött is a zalai timeout! (30-29) A hajrára aztán megroppantak a kék-fehérek: támadásban és védekezésben sem találta a ritmust, ezt pedig könyörtelenül kihasználtuk (Perl, Reddic, Filipovity és Hooker pontjaira építve). A szünetben: (40-29)


A Falco pontszerzői: Filipovity 9, Hooker 7, Reddic 6, Washington 6, Váradi 4, Perl 3, Krivacevic 3, Lake 2.

Elkezdődött a második félidő… A ZTE továbbra is tanácstalanul járatja a labdát, hosszú percek után talált be ismét. Filipotity viszont nagyon él – már 14 pontnál jár. (47-31) Ismét egy vendég időkérés, Reddic növelte a csapatok közti különbséget. (49-31) Hálószaggató zsákolás! Perl szerzett labdát és indította Reddic-et, aki könyörtelen volt és zúgni kezdett a “húsz, húsz” rigmus is. Bencze Tamásnál szakadt el a cérna, technikait kapott – Simont látták szabálytalannak Benkével szemben, ezt vitatta a vendégek mestere.A ZTE az utóbbi 10 perc alatt 2 pontot szerzett – Szabó büntetőből sem tudott betalálni (57-31). Az utolsó percekre kiengedtünk, de így sem csökkent a különbség. A 3. negyed végén: 61-37

Gulyás Milán kosara nyitotta a záró felvonást, amire Lake zsákolással felelt. Láthatóan mindkét csapat elfogadta sorsát, nem mennek bele már a játékosok kockázatos megoldásokba. Washington,majd Djuric talált be közelről, miközben a játékvezetők léptek elő főszereplőkké – elég homlokráncoltató ítéleteket fújnak. (67-47) Váradi is beszórt egy triplát – a tíz pályára lépő játékosa közül mindenki szerzett pontot, pontokat. (72-49) Az utolsó perceket állva, vastaps kíséretében hálálta meg a közönség. Másfél negyeden keresztül diktálta a tempót a ZTE, aztán magára talált csapatunk és simáztuk a szomszédvári rangadót. A végeredmény: 74-55.


Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Zalakerámia ZTE KK 74-55 (14-21, 26-8, 21-8, 13-18)
Bajnokság, 1. forduló
Szombathely, Aréna Savaria, 2870 néző
V.: Cziffra Cs., Frányó P., Balog Gy. (dr. Gincsai J.)

Falco: Váradi 7/3, Perl 5, Filipovity 16/9, Krivacsevics 3/3, Reddic 12. Csere: Hooker 9, Benke 3, Washington 11/6, Lake 6, Bíró 2.

ZTE: Johnson 7/3, Doktor -, Williams 6, Djurics 16/9, Agafonov 9. Csere: Szabó 4, Gulyás 5, Simon 3, Bagó 5, Farkas -.

 

forrás: falcokc.com

Helyszínek, szervezők