Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2023.03.13 (Hétfő), 08:00

A női labdarúgó NB I. tavaszi első, 13. fordulójában a tartalékos Haladás Viktória 5-0-ra kikapott az ETO FC otthonában.

ETO FC Győr–Haladás Viktória 5-0 (3-0). Győr, 100 néző, női NB I.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kovács F. 
ETO: Borok – Savanya, Kaziupa, Kovács L. –  Cameron (Siklér, 63.), Nagy F. (Sali, 63.), Németh L. (Hollingworth, 63.) – Öreg (Vida, 63.), Süle (Kern, 63.), Khimych. Edző: Dörnyei Balázs.
Haladás Viktória: Schildkraut – Németh A. (Nagy D., 80.), Horti, Gődér, Baccaro – Kis (Novák, 46.), Varró (Feketevízi, 73.), Nagypál (Csáki, 63.), Kovács V. – Vladulescu, Kiss-Lantos (Hecz, 63.). Edző: Markó Edina.
Gólszerzők: Süle 2 (16., 38.), Cameron (51.), Khimcyh (35.), Sali (76.).
A szombathelyi csapatból sérülés miatt ezúttal is hiányzott Balogh Henrietta, Nagy Vanessza, Jelena Koprena, Marlo Sweatman, Urbán Viktória, Németh Mirtill és Szil Tünde.  

Jól kezdték a mérkőzést a szombathelyiek, de negyedóra elteltével egy kezezést továbbengedett a játékvezető és a győriek megszerezték a vezetést. A vasiakat megfogta a gyors gól, kicsit elveszítették a hitüket, keveset futottak, látszott az is, hogy az Astra elleni Magyar Kupa-negyeddöntő még bent volt a lábaikban. A hazaiak többet birtokolták a labdát, a félidő lefújása előtt egy egyéni hiba után növelték előnyüket a hazaiak, akik három perc múlva ismét betaláltak. Szünet után már többet birtokolták a labdát a vasiak. ritmust váltottak, a cserék jól szálltak be. Ám a viktóriások komoly helyzetet nem tudtak kialakítani, míg a győriek két gyors megugrásból újabb gólokart szereztek. A hazaiak megérdemelten nyertek, de a különbség túlzott.
Markó Edina: – A szerdai meccs sokat kivett belőlünk, az ETO a játék minden elemében jobb volt. A keddi győri Magyar Kupa-elődöntőn sem lesz könnyű dolgunk, addig ki kell frissítenünk a lányokat.
 

További eredmények: Újpest–FTC 1-6, Fehérvár–DVTK 1-3, Kelen–Szekszárd 0-1, Kész-St. Mihály Szeged–Puskás Akadémia. 4-3.

Helyszínek, szervezők