Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2019.04.18 (Csütörtök), 08:00

Az OB I-es vízilabda-bajnokság középszakaszának 7. fordulójában az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) két góllal kikapott.

Tatabánya–AVUS 9-7 (1-1, 5-2, 2-4, 1-0). – Tatabánya, 200 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, középszakasz, 7. forduló, vezette: Várkonyi, Kovács S.
Tatabánya: BARABÁS – KOLOZSI 4, Fazekas, KERESZTÚRI 2, KALANOVICS 3, Márkus, Máthé. Csere: Korbán, Katonás, Kuncz, Szentesi. Edző: Zantleitner Tamás.
AVUS: Horváth A. – Irmes, Takács K., Kiss Cs., Baj, Basara 1, GARANCSY 2. Csere: Polovic, EKLER B. 4, Takács J., Hajmási, KOVÁCS B. Edző: Matajsz Márk.
A szombathelyiek hozták el a labdát, ám az első, majd később a második helyzetüket is elhibázták. A tatabányaiak viszont jól sáfárkodtak helyzeteikkel, másfél perc elteltével megszerezték a vezetést (1-0). A folytatásban mindkét csapat játékosai sokat hibáztak: vagy elkapkodták a lövéseket, vagy a kapusok védtek nagyokat. Hosszú gólcsendet követően az első negyed lefújása előtt Matajsz Márk időkérése használt: egy perc volt hátra, amikor Garancsy kiegyenlített.

A második negyed elején Kolozsi révén emberelőnyből talált be a hazai együttes, majd rövidesen már 3-1-re vezettek a tatabányaiak. Kapaszkodott az AVUS, Ekler ember­előnyös helyzetet váltott gólra (3-2). Ám itt megállt a vendégek tudománya: a hazaiak először büntetőből, majd akcióból szereztek gólt. Már 6-2-re vezettek a vendéglátók, amikor a negyed utolsó érdemleges momentumaként Ekler kozmetikázott az álláson (6-3).
A nagyszünetet követően Garancsy góljával tovább zárkózott az AVUS (6-4). Ám a hazaiak nem engedték közelebb férkőzni a vasiakat, sokáig két gólon tartották riválisukat (7-5). Minden egyes labdáért óriási csata folyt a vízben, sok volt a kemény ütközet. A harmadik negyed utolsó két percében aztán előbb Basara talált be, majd Ekler egyenlített (7-7). Ám Kalanovics emberelőnyből szerzett góljával 8-7-es hazai vezetéssel várhatták a csapatok a mindent eldöntő utolsó nyolc percet.

A hazaiak sok hiba után két perc elteltével emberelőnyből szerezték a negyed első gólját. Aztán a szombathelyiek óriási rohamot indítottak, ám hiába lőttek és lőttek, a próbálkozásokat rendre bravúrral hárította Barabás Botond. A másik oldalon viszont Kovács Barnabás is hasonlóan jól védett, így nem nőtt, de nem is csökkent a különbség. A hazaiak őrizték kétgólos vezetésüket, a vendégek mestere, Matajsz Márk két perccel a lefújás előtt még utoljára időt kért. Ám ez sem használt, a vasiak ebben a negyedben nem tudtak gólt szerezni, így nagy csatában ugyan, de vereséget szenvedtek.

 

forrás: https://aligator.hu

Helyszínek, szervezők