Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2021.12.06 (Hétfő), 08:00

A Merkantil Bank Liga NB II. 19. fordulójában csapatunk Kiss Bence és Horváth Rajmund góljával 2-1-re verte a Szolnokot.

Szombathelyi Haladás–Szolnoki MÁV FC 2-1 (1-0). Szombathely, 858 néző, NB II-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Barna.
Haladás: Rózsa – Mocsi, Guzmics, Németh Milán, Bosnjak – Csilus, Kiss B. (Szijjártó, 80.), Holdampf, Doktorics (Szekér, 66.) – Tóth Milán (Monori, 14., Devecseri, 80.), Horváth R. Edző: Németh Szabolcs.
Szolnok: Kovács – Molnár, Kovács O., Szabó A., Kurdics – Tisza, Földi (Lakatos, 87.) – Rokszin (Tóth L., 59.), Papp, Tömösvári (Gohér, 74.) – Irmes (Lakatos, 59.). Edző: Csábi József.
Gólszerzők: Kiss B. (44.), Horváth R. (67., 11-esből), illetve Kovács O. (75.).
44. perc: Mocsi passzolt Horváth Rajmundhoz, a csatár szépen, sarokkal visszatette a labdát a védőnek, aki jobbról középre  passzolt, a hosszún érkező Kiss Bence pedig nyolc méterről a bal sarokba lőtt (1-0).
67. perc: Mocsi robogott be a jobb oldalon a tizenhatoson belül, ahol Kurdics buktatta – tizenegyes. A büntetőt Horváth Rajmund magabiztosan a jobb felső sarokba lőtte (2-0).
75. perc: Egy felívelt labda Kovács Olivér elé pattant, aki kapássból, 13 méterről a bal sarokba lőtt (2-1).


A szombathelyiek kezdtek jobban, a bizonytalankodó szolnoki védőket lefutották és kicselezték a vasi támadók. Németh Szabolcs korán cserére kényszerült, Tóth Milán megsérült, Monori állt a helyére. A hazaiak uralták a meccset, de a szolnokiak sem csak bekkelni  érkeztek Szombathelyre., ha tehették ellentámadásokat vezettek.  A hazaiaknak nem volt könnyű dolguk, a vendégek a kezdeti bizonytalankodásuk után stabilabban védekeztek. A félidő derekán fokozta a nyomást a szombathelyi együttes, a játék a vendégek térfelén folyt. A szolnokiak apró faultokkal tördelték szét a játékot. Mindkét oldalt bátran forgatták a szombathelyiek, jöttek is a beadások. A szünet előtt egy gyönyörű akció végén vezetést szerzett a Haladás. Fordulást követően a szolnokiak kezdtek aktívabban, a hazaiak őrizték előnyüket. Fordulást követően a szolnokiak kezdtek aktívabban. A második félidő közepén második cseréjét is kényszerűségből hajtotta végre a Haladás edzője, Doktorics megsérült, Szekér jött be helyére. Pár perc múlva Mocsit csak szabálytalanul tudták megállítani a vendégek a tizenhatoson belül, a tizenegyest Horváth váltotta gólra. Váratlanul hamarosan szépítettek a vendégek – ismét nyílt lett a meccs. Ám a Haladás már nem engedte ki kezéből az egyébként teljesen megérdemelt győzelmet.

Videó

Helyszínek, szervezők