Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2022.04.27 (Szerda), 08:00

A Simple Női labdarúgó Magyar Kupa döntőjében szerdán 17.45-ös kezdéssel (Tv: M4 Sport) az Új Hidegkuti Nándor Stadionban a Haladás-Viktória FC az ETO FC Győr ellen lép pályára.

Tíz év után játszik ismét Magyar Kupa-döntőt az egyébként kétszeres magyar bajnok Haladás-Viktória FC. A vasiak legutóbb 2012-ben Balatonfüreden az Astra ellen vívtak finélét, amit 2-1-re elveszítettek. Az előtte lévő négy döntőből viszont hármat is megnyertek. 2008-ban WHC Viktória néven az MTK verték 3-2-re, 2009-ben Viktória FC-ként a Győri Dózsát 2-1-re, míg 2011-ben az MTK-t győzték le 1-0-ra. Érdekesség, hogy valamennyi döntőben pályára lépett az a Rácz Zsófia, aki most éppen a szerdai ellenfél Győr együttesét erősíti. Az ETO egyszer, 2017-ben juttt a fináléba, akkor az FTC 6-0-ra nyert ellene. Ami a mostani sorozatot illeti, a vasiak a nyolcaddöntőben a Kész-St. Mihály otthonában nyertek 3-0-ra, a négy közé jutásért a Haladás Sportkomplexumban 4-0-ra verték a Diósgyőrt, az eldődöntőben – szintén Szombathelyen – a rendes játékidőben 1-1-re végeztek a Soroksárra, tizenegyesekkel 2-1-re nyertek a szombathelyiek. Az ETO az első körben Hatvanban nyert 6-0-ra, majd Újpesten szintén 6-0-ra, a döntőbe jutásért a Rába-partján 2-1-re verte a címvédő FTC-t. Mindkét együttesben több olyan játékos is szerepel, akik korábban szerdai ellenfelüket erősítettek, a vasiaknál Gődér Brigitta és Feketevízi Timea, a győrieknél pedig Rácz Zsófia mellett Öreg Cintia és Németh Loretta futballozott anno a Viktóriában.A két csapat utoljára április 2-án csapott össze a bajnokságban, akkor a szombathelyiek 2-0-ra nyertek.

– Nagyon örülünk, hogy döntőt játszhatunk, a lányok megdolgoztak ezért a lehetőségért – mondta Székely Tibor, a Haladás-Viktória vezetőedzője. – A hétköznapokon ezért dolgoztunk, hogy ilyen mérkőzést vívhassunk. Remek a hangulat, a játékosok alig várják már, hogy „színpadra” léphessenek. Egy nagyon jó csapat ellen játszunk, hiába nyertünk legutóbb ellenük bajnokin, abból az összecsapásból nem lehet kiindulni. Szép edzői feladat számomra is, hogy tiszták legyenek a fejek, ne pörögjenek túl a lányok., higgadtan döntsenek egy egy szituációban. Jómagam sem vettem részt edzőként kupadöntőn, ez lesz az első finálém. Szeretnénk a Viktória múltjához méltó módon szerepelni a döntőben. Néhány játékosom sérüléssel bajlódik, de remélem tudják vállalni a játákot.

Az MLSZ mindkét gárda igazolt fiatal játékosai számára 300-300 tiszteletjegyet biztosított. A szombathelyiekél 250 belépő már elfogyott, a fiatal női akadémisták a helyszínen drukkolnak majd – két különbusz is indul az akadémiáról. Mint arról beszámoltunk, jegyeket kizárólag elővételben,a neten a jegy.mlsz.hu oldalon lehet megvenni 1000 forintos egységáron. (A helyszínen nem nyitnak ki a pénztárak).

A Haladás-Viktória szurkolói a B7-es, B8-as, B9-es szektorokban foglalhatnak helyet.

A Haladás-Viktória FC csapatbusza délben indul el, a csapat útközben Gyirmóton ebédel és a meccs előtt két órával, 15.45.-kor érkezik az Új Hidegkuti Nándor Stadionba. A szombathelyiek tiszta feketében, a győriek fehérben lépnek pályára.

Döntetlennél egyből tizenegyesek következnek.

forrás: 

Helyszínek, szervezők