Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2018.07.04 (Szerda), 08:00

A zöld-fehér klub versenyzői közül Boda Boldizsár duplázott, ugyanis egyéniben megnyerte a 400 méteres síkfutást és tagja volt az ezen a távon első helyen végző váltónak is.

Remek eredményket értek el a Haladás VSE sportolói a Székesfehérváron megrendezett 123. felnőtt atlétikai országos bajnokságon. Lengyák György és Kamarás Ákos tanítványai közül Boda Boldizsár aranyérmet nyert a 400 méteres síkfutásban, Pap Kristóf pedig második lett távolugrásban. A vezetőedző azonban a 4x400 méteres férfi váltóban elnyert bajnoki címre a legbüszkébb.

Lengyák György - vezetőedző, Haladás VSE
“Nagyon nagyon boldog vagyok, mert már ostromoltuk az aranyérmet. A 4x400 méteres váltóban már négyszer dobogón álltunk és most összejött az aranyérem. Nagy küzdelemben és ez minden korábbi sérülést és egyebet feledtet velem.”

A 20 esztendős Boda Boldizsár ranglista-vezetőként indult 400 méteres síkfutásban és esélyeshez méltó versenyzéssel aranyérmes is lett. A 47,98 másodperces időeredménynél már ugyan futott jobbat is, ám ezúttal a bajnoki cím volt a leglényegesebb.

Boda Boldizsár - atléta, Haladás VSE
“A felkészülés most is jó volt. Minden passzolt tényleg. Az idő ugyan nem úgy sikerült, ahogy vártam, de végül sikerült megnyerni a felnőtt magyar bajnokságot.”

Pap Kristófot az utóbbi időszakban komoly sérülések hátráltatták a kiemelkedő eredmények elérésében. Most viszont minden rendben volt és egy 7 méter 55 centiméteres ugrással a második helyen végzett. Sajnos ez a teljesítmény nem minősülhet hivatalos egyéni csúcsnak, mivel a hátszél egy picit nagyobb volt a megengedettnél.  

Pap Kristóf - atléta, Haladás VSE
“Az eredménnyel elégedett vagyok: másoodik helyet sikerült elérnem. Az idei legjobbamat proodukáltam. Sajnos kicsit hátszeles volt, így nem voolt érvényes. De ez a 7,55 méteres eredmény nagyon bíztató, mivel a tendencia javuló versenyről versenyre.”

A Haladás VSE atlétáira a közel jövőben több hazai és nemzetközi erőpróba vár majd. Lengyák György vélemény szerint a versenyzői még nagyon sok örömöt szerezhetnek a sportág vasi szurkolónak.

 

forrás: http://www.tvszombathely.hu

Videó

Helyszínek, szervezők