Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2018.05.22 (Kedd), 08:00

Jól kezdtek a fiatal magyar kalapácsvetők az IAAF Challenge sorozatban

Rangos ellenfeleket megelőzve, Halász Bence  második helyen végzett Oszakában, az idei IAAF Hammer Throw Challenge  nyitóversenyén. A Dobó SE 21 éves, U23 Európa bajnok atlétája 77,24 méteres  eredménnyel vehette át az ezüstérmet a háromszoros világbajnok lengyel Pawel Fajdek mögött/ 78,51 m. A hagyományos japán viadal harmadik helyén a riói bronzérmes honfitárs, Wojciech Nowicki/ 76,66 m – negyediken a tadzsik olimpiai bajnok Dilshod Nazarov  végzett/ 75,01 m.

A sorozat Kingstonban megrendezett női versenyén a 22 éves, szintén szombathelyi, junior világbajnoki ezüstérmes Gyurátz Réka 69.65 méteres teljesítménnyel a negyedik legjobb volt. A jamaicai IAAF Challenge viadalon a az olimpiai nyolcadik, Egyesült Államok-beli Deanna Price  győzött/ 76,26 m. (forrás:iaf.org)

Halász Bence: „– Összességében elégedett vagyok, tudom, hogy 78 métert vártam korábban magamtól, de ennek is nagyon örülök, hiszen délben volt a verseny. Végig nagyon jó hangulatom volt, fantasztikus, hogy egy nagy stadionban dobhattam több ezer néző előtt. Magyarországon nem sokszor tapasztalok hasonlót.

Elsőre egy félig rontott kísérlettel 71 méterrel kezdtem, ami végig húzta a hálót, a 2-3. dobásom 75.50 körüliek voltak, ezeket már jónak ereztem, csak kevés kellett a nagyobb eredményhez. A 4. érvénytelen volt, ezt elengedtem kidobás előtt.

Az 5. kísérletem volt a legjobb, a 77 méteres, itt már próbáltam mindent beleadni amit tudtam, csak javítani szerettem volna és szerencsére sikerült is. Ez egy technikailag nagyon jó dobás volt, utoljára pedig 74 méterre sikerült dobnom a szert, ez egy apró hiba miatt lett kisebb, pedig jobb sebessége volt, mint az előzőeknek. Szerintem végig stabilan dobtam, jól teljesítettem ma, ezért büszkén jöttem ki a dobókörből.”

Gyurátz Réka: „ - Örülök az eredménynek. Ezzel haza lehet menni. Csupán négy dobásunk volt. A legjobb eredményem mellett még egyszer dobtam 69 méter felett és volt egy 68,88-am is. Szóval elég stabil voltam. Szerintem akadt egy technikai hibám, ami miatt nem ment messzebbre a kalapács. Ez már előjött sokszor. Ezen kell dolgoznom még.

Amúgy a verseny szuper volt, a jamaicaiak nagyon szeretik az atlétikát. Óriási hangulat volt. Örültem és boldog vagyok, hogy egyedül is el tudtam érni ilyen eredményt. Óriási segítség volt számomra a régi ismerős, a szlovák Nikole Lomnicka, nagyon jó volt vele együtt versenyezni (interjúk: hungarysport.hu)

Helyszínek, szervezők