Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2020.01.17 (Péntek), 08:00

Hungast-Haladás – MTK Budapest 0-3 (23, 28, 22)

Haladás: Čičić, Császár, Vacsi, Wallner, Miranda, Pickering
Libero: Lojen
Csere: Lescay, Szendrődi, Csóka
Vezetőedző: Leiszt Máté

A 2020-as esztendő első tétmérkőzésére készült csütörtök este a Hungast-Haladás együttese. A női extraliga legutóbbi játéknapján az MTK Budapest gárdája látogatott a vasi megyeszékhelyre. A szokatlanul késői kezdés ellenére szép számmal érkeztek szurkolók a Haladás Sportkomlexumba, abban a reményeben, hogy a zöld-fehérek megszerzik első hazai győzelmüket.

A szombathelyiek eddigi egyetlen sikerüket épp a fővárosi kék-fehérek otthonában szerezték meg, így joggal reménykedtek a nézők. Jól is kezdték a találkozót Vacsi Evelinék. Előnyhöz is jutottak a pontos támadásoknak köszönhetően a vasi lányok, de elég volt egy időkérés és felzárkózott az MTK. A játszma hajrájában aztán jobban koncentrált a vendég alakulat, így megszerezték a vezetést.

A folytatásban több hibát követtek el a szombathelyiek, ezt pedig a rutinosabb fővárosi együttes ki is használta. Ekkor Leiszt Máté szánta el magát időkérésre és cserélt is. Császár vezérletével felzárkózott a Hali, sőt vezetett is. A második szett során “túlóráznia” kellett a csapatoknak, de hiába igyekezett a zöld-fehér alakulat, ezúttal is az MTK volt pontosabb.

Az utolsó felvonásnál fej-fej mellett haladtak a felek. Egyik oldal sem akart lemaradni, így ádáz labdameneteket láthatott a közönség. Aztán a játszma közepén elég volt egy kisebb kihagyás és lépéselőnyhöz jutott a budapesti csapat. A megszerzett fórral pedig jól sáfárkodtak és másfél óra alatt visszavágott az MTK, a hazai környezetben elszenvedett vereség miatt.

forrás: https://hungarysport.hu, szerző: PCS

Helyszínek, szervezők