Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2020.07.22 (Szerda), 08:00

Első nyári felkészülési mérkőzésén a Haladás-Viktória FC 3-1-re verte a Győrt.

Haladás Viktória–ETO FC Győr 3-1 (1-0). – Szombathely, 100 néző, vezette: Bognár R.

Haladás-Viktória FC: Bíró – Kopcsándi, Balogh , Jánosi, Harsányi (Németh P.) – Fördős – Kovács V., Németh Zs. (Varga B.), Németh M. (Böcskei), Németh A. – Szil. Edző: Szabados György.

A szombathelyieknél betegség miatt hiányzott Horti Boglárka, valamint családi elfoglaltság miatt Hajba Jázmin. S persze hiányzott a műtétje után rehabilitációját töltő, exgyőri román válogatott védő, Gődér Brigitta is. A győrieknél pályára lépett a korábban a Viktóriát erősítő Öreg Cintia is. Ahhoz képest, hogy első nyári felkészülését vívta a Haladás-Viktória, nagyon jól mozogtak a szombathelyi lányok. Végig mezőny fölényben játszottak, az ellenfél csak néha jutott el a kapuig. Az első gólt Kovács Virág szerezte a 23. percben, a középpályás egy beívelés után a kipattanó labdát lőtte a hálóba (1-0). Vezető góljuk után is a vasiak játszottak fölényben. A második félidőben az 50. percben Balogh 25 méteres szabadrúgásból csavart a léc alá (2-0). Nem álltak le a szombathelyi lányok, a 62. percben Németh Adél jobb oldali beadást Szil a kapu közepébe lőtte (3-0). A hazaiak 75 percen keresztül uralták a meccset, a hajrában kiegyenlítettebb lett a játék. A győriek a 87. percben egy labdavesztés után kontrából szépítettek. (3-1).

A formálódó, újjáalakuló szombathelyiek az utolsó negyedórát leszámítva végig jobban játszottak a győrieknél, megérdemelten nyertek. Az új igazolások – Jánosi Ninetta és Szil Tünde – egyértelműen erősségei lehetnek a Haladás-Viktóriának. A fiatalok közül Németh Adél a mezőny egyik legjobbja volt és Németh Zsófia Peónia is jó teljesítményt nyújtott Gólszerzők: Kovács V. , Balogh , Szil, illetve Feketevizi.

Szabados György: – Az edzéseken gyakorolt dolgokból sokmindent viszontláttam a mérkőzésen. Jó iramban futballoztak a lányok, a második félidő vége felé egy kicsit kiengedtünk. Elsőre jó volt ez a meccs. Ami a fiatalokat illeti, még szokniuk kell a felnőttfutballt, viszont ügyesek, tehetségesek, van bennük akarat – csak rajtuk múlik, mennyire tudnak a segítségünkre lenni.

A Haladás-Viktória a jövő héten két felkészülési mérkőzést is vív. Szerdán 18.30-kor az MTK-t, vasárnap 15 órakor a szlovén Pomurjét fogadja a Király Sportlétesítményben.

Helyszínek, szervezők