Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2019.07.12 (Péntek), 08:00

A 198 cm magas, 2-3-as poszton bevethető 24 esztendős magyar válogatott, Benke Szilárd is sárga-fekete mezben szerepel 1 évig! Ezzel az igazolással az is eldőlt, hogy a következő szezonnak három (1-es, 4-5-ös és 5-ös poszton bevethető) légióssal vágunk majd neki.  

- Újabb jó hírt tudok megosztani szurkolóinkkal, hiszen megszületett a megállapodás, a Szolnoki Olaj kiváló válogatott játékosa, Benke Szilárd bajnokcsapatunknál folytatja sportpályafutását – közölte weboldalunkkal Gráczer György, klubunk ügyvezetője.

 

És, hogy reagált a megállapodással kapcsolatos hírre a válogatott kosaras?

- Mindig is az volt a célom, hogy a lehető legmagasabb szinten tudjak kosárlabdázni. Most úgy érzem, hogy a következő idényben ez a bajnokcsapatnál lesz adott. A Falco nem először keresett meg, én pedig most igent mondtam. Nagyon örülök, hogy egymásra találtunk, hiszen úgy gondolom, hogy Szombathelyen most minden feltétel, minden körülmény adott a további csapatsikerekhez és az én fejlődésemhez is. Bízom benne, hogy mind a hazai, bajnokságban és kupában, mind a BL-ben segíthetem a sárga-feketéket az újabb sikerek elérésében - nyilatkozta oldalunknak Benke Szilárd.   

Benke Szilárd 1995. május 22-én született Kaposváron. Két testvére: Sára és Krisztián is profi kosaras, előbbi Zalaegerszegen, utóbbi Pécsett játszik. 
Karrierjét szülővárosában kezdte, ahol évről-évre nagyobb szerepet kapott. A 2015/16-os idényben 26 mérkőzésen lépett pályára, ebből 13-szor kezdőként. 9,8 pontot, 3,1 lepattanót és 1 gólpasszt átlagolt 28 perc alatt.
A szezon után Zalaegerszegre szerződött. A fejlődés tovább folytatódott, vezérré nőtte ki magát a válogatott alapembere. Utolsó ZTE-s évében 14,5 pontot, 4,7 lepattanót, 1 labdaszerzést és 2,5 asszisztot produkált.
Az elmúlt idényben Szolnokon kosárlabdázott, itt hátrébb kellett lépnie, de így is 9,3 pontot, 5 lepattanót, 1,4 labdaszerzést és 3,3 gólpasszt jegyzett. Februárban megnyerte a magyar kupát, azonban a bajnokságban lemaradtak a dobogóról.

Új szerzeményünk még márciusban szenvedett sérülést, április elején megműtötték a térdét, azóta már nem lépett pályára a bajnokságban, tartott a rehabilitációja, sokat gyógytornázott, illetve az elmúlt hetekben már edzett is.

 

Helyszínek, szervezők