Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2022.11.28 (Hétfő), 08:00

A labdarúgó NB II. 18. fordulójában a Haladás gólzáporos, 6-4-es győzelmet aratott a Kozármisleny ellen.

Szombathelyi Haladás–HR-Rent Kozármisleny 6-4 (5-2). Haladás Sportkomplexum,  803 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kovács I.

Haladás: Verpecz – Simut, Csató, Németh M., Bosnjak  (Nyíri, 82.) – Derekas, Rácz, Doktorics (Horváth R., 60.), Tóth M. – Csernik (Tarján, 82.), Molnár R. Edző: Michal Hipp.

Kozármisleny: Lékai – Beke (Szabó D., 82.), Gajág, Horváth D. (Füredi, 46.), Nagy E. – Kosznovszky, Bartha, Tölgyesi, Vajda – Turi, Vogyicska (Guth, 82.). Edző: Szekeres Zoltán.

2. perc: Doktorics tört be a bal oldalon a tizenhatoson belülre, ahol az egyik mislenyi védő a földre vitte – tizenegyes! A büntetőt Rácz a jobb sarokba lőtte (1-0).

18. perc: Jobb oldali szöglet után a kifejelt labdát Horváth Dániel hét méterről jobbról, a hosszú, bal sarokba ívelte (1-1).

19.  perc: Csernik ugratta ki középen Molnárt, a csatár 14 méterről a bal sarokba lőtt (2-1).

25. perc: Molnár futott el a jobb oldalon, középre adott labdáját Beke rosszul találta el, a hosszún érkező Doktorics négy méterről a kapuba helyezett (3-1)..

34. perc: Nagy Erik elé került a labda, a védő 12 méteres lövése a jobb sarokba kötött ki (3-2).

36. perc: Rácz jobb oldali szöglete után Derekashoz pattant a labda, a támadó négy méterről a léc alá lőtt (4-2).

42. perc: Derekas-Doktorics volt a labda útja, utóbbi bal oldali beadását Molnár a kapu közepébe vágta (5-2)

54. perc Derekas 17 méterről a hosszú, bal sarokba csavart (6-2).

70. perc: Vendégkontra végén Bartha középről, nyolc méterről a bal sarokba helyezett (6-3).

88. perc: Szabó lőtt közelről  a hálóba (6-4).

Álomszerűen kezdődött a mérkőzés a szombathelyiek számára, a 2. percben Rácz Barnabás tizenegyesgóljával megszerezték a vezetést. „Vége is lehet”, „Fújd le” – a vasi szurkolók – érthető módon – már ekkor véget vetettek volna a meccsnek. Ám még messze nem volt vége, sőt, ekkor kezdődött a java. A vendégek kiegyenlítettek, de a következő támadásból újból a hazaiaknál volt az előny. Majd Doktorics góljával már kettővel ment a Haladás. Huszonöt perc alatt tehát négy gól – és még nem volt vége. A vasiak előtt több helyzet adódott, ám gólt a vendégek szereztek. De a mislenyi találatra újból jött a hazai válasz (4-2). A szünet előtt jött az újabb hazai gól.

A második félidő is vasi találattal indult, már 6-2-re vezettek a zöld-fehérek. „Százat nekik” – hallatszott a kosaras hasonlat a nézőtérről. Továbbra is jóiramú volt a meccs, a Haladás nem állt le, a Kozármisleny pedig próbált még faragni a hátrányon. A vendégek kétszer még betaláltak, de ez már végül nem osztott-szorzott. A Haladás végig gólratörően futballozott, akár nagyobb arányban is nyerhetett volna

forrás: https://www.haladas.hu/

Videó

Helyszínek, szervezők