Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2019.03.25 (Hétfő), 08:00

Az OB I-es vízilabda-bajnokság középszakaszának 5. fordulójában az AVUS 11-11-es döntetlent játszott az UVSE-vel.

 

AVUS-UVSE 11-11 (1-2, 3-4, 6-3, 1-2). - Szombathely, 150 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, középszakasz, 5. forduló, vezette: Rubos, ifj. Kenéz.

AVUS: Horváth A. – Kiss Cs. 1, IRMES 3, Polovic 1, Baj, BASARA 4, Garancsy 1. Csere: Kovács B., Ekler, Takács K., Takács J. 1, Hajmási, Kurucz. Edző: Matajsz Márk.
UVSE: Bisztritsányi – Szieben 1, Baksa 1, DALA 3, Korbács 1, Konarik 1, Aranyi 1. Csere: Korényi, Sziládi 1, Rábavölgyi, Somogyi, Telek, VIGVÁRI 2. Edző: Benedek Tibor.

 

Az első negyedben óriási csata folyt a vízben, a csapatok védekezése rendben volt – de a támadásoknál rengeteget hibáztak az együttesek. Gyakran lövőhelyzetig sem jutottak el a csapatok, vagy ha igen, a kapusok biztosan védtek. Aztán másfél perccel a negyed vége előtt Dala találatával megszerezték a vezetést az újpestiek. Ám Basara a nyolc perc lefújása előtt büntetőből egyenlített (1-1), de Konarik góljára már nem volt válaszuk a hazaiaknak. 

A második negyed lila-fehér góllal indult. Aztán Irmes vált le emberéről és közelről a bal felsőbe bombázott (2-3). Ám jött Dala és újra két góllal mentek a vendégek (2-4).  Az AVUS azonban Polovic révén kapaszkodott (3-4). Felválta potyogtak a gólok, Kiss Csaba szenzációs mozdulattal lőtt a léc alá (4-5). Mivel mindkét csapat támadójátéka jelentősen feljavult, élénkebbé. élvezhetőbbé vált a mérkőzés. A nagyszünetre 6-4-es vendégvezetéssel fordulat a csapatok.

A harmadik negyed Takács János találatával indult, ám Szieben góljával jött az újpesti válasz (5-7). Basara büntetőjével 6-7-re alakult az állás. Aztán Irmes távoli lövésével kiegyenlített az AVUS (7-7). Változatosan  alakult a mérkőzés, a vasiak átvették a vezetést - a szurkolók is belelkesedtek. Ivan Basarát nem tudtak tartani a vendégek, a szerb-magyar ekkor már négy gólnál járt.  Az utolsó negyed 10-9-es hazai vezetésről kezdődött.

Az újpestiek hamar egyenlítettek, majd sokáig csak kimaradt helyzeteken bosszankodhattak a szurkolók. A nézőtéren és a vízben is egyre paprikásabbá vált a hangulat. A hajrában nem volt szerencséjük az aligátoroknak, egy támadáson belül két kapufát is lőttek.  Másfél perc volt hátra, amikor Dala góljával előnybe kerültek a vendégek (10-11). De Irmes találatával egyenlítettek a hazaiak. A hátralévő időben mindkét csapat megszerezhette volna a győztes találatot.

Fordulatos, változatos, az első negyedet leszámítva élvezetes mérkőzésen igazságos döntetlen született.

További eredmények: KSI-Tatabánya 10-8, Kaposvár-Pécs 11-11, Vasas-Szentes 5-10.

forrás: https://aligator.hu

Helyszínek, szervezők