Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2021.02.15 (Hétfő), 08:00

A Merkantil Bank Liga 24. fordulójában a Szombathelyi Haladás gólnélküli döntetlent játszott a Vasassal.

SZOMBATHELYI HALADÁS - VASAS FC 0-0

Szombathely, játékvezető: Radványi.

Haladás: Verpecz - Schimmer, Mocsi, Devecseri, Bosnjak - Kiss B., Csilus, Holdampf, Németh Márió - Horváth R., Medgyes. Vezetőedző: Mátyus János. 

Vasas: Jova - Szivacski, Szilágyu, Viczián, Silye - Hidi M., Hinora, Kovács M. - Radó, Feczesin, Pekár. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Az alacsonyan röpködő mínuszok ellenére remek talaj várta a két csapatot. Ez nem véletlen, hiszen a Haladás Stadion gyepszőnyegét a két héttel ezelőtti, Gyirmót elleni meccs óta fólia takarta, ment a pályafűtés, emellett úgynevezett szolár-gépekkel "napoztatták" a gyepet. A hazaiak vezetőedzője, Mátyus János váratlant húzott, a kezdőbe jelölte azt a 17 éves Horváth Rajmundot, aki ősszel még az Illés Akadémia-Haladás U19-es csapatában szerepelt, télen került fel az első csapathoz. Mivel a téli felkészülési meccseken sem szerepelt, a Vasas elleni az első mérkőzése a felnőtteknél.

A mérkőzés előtt a klub a hangosbemondón keresztül köszöntötte a mai napon az 50. házassági évfordulóját ünneplő, korábbi 11-szeres válogatott Haladás-futballistát, Halmosi Zoltánt és feleségét, a Haladás egykori válogatott atlétáját, Halmosiné Séfer Rozáliát.

3. perc: Németh Márió 18 méteres lövését védte Jova. 

18. perc: Az első nagy helyzet. Jobb oldali Vasas-szöglet után a védők kifejelték a labdát, Hinora 22 méterről lőtt, Verpecz óriási vetődéssel védte a jobb felsőbe igyekvő labdát.

Az utóbbi percek egyértelműen a vendégeké, a szombathelyi térfélen folyik a játék.

29. perc: Egy gyors vasi kontra végén Németh Márió ugratta volna ki kecsegtető helyzetben Horváthot, de a fiatal támadó elöl a kapujából kilépő Jova felszedte a labdát. 

31. perc: Németh Márió kapott sárga lapot.

Változatlan a játék képe: a vendégek kezdeményeznek többet, a szombathelyiek stabilan védekeznek. 

40. perc:Vasas-sárga, Hinora kapta. 

42. perc: Meglódult a Haladás. Németh Márió-Medgyes-Horváth Rajmund összjáték után utóbbi 17 méteres, kecsegtető szögből leadott lövése nem okozott gondot Jovának. 

Vége az első félidőnek.

II. FÉLIDŐ

56. perc: Csere a Haladásban, Németh Máriót Dragóner váltotta. 

Tíz perc telt el a második félidőből, a vasiak eddig bátrabban, veszélyesebben futballoznak.

63. percDevecseri kapott sárga lapot. 

64. perc: Csere a piros-kékeknél, Pekár le, Balajti be. 

66. perc: Kapufa! Balajti bal oldali szögletét Szilágyi fejelte magasra, a lehulló labda a fellső lécről pattant a kapu fölé.

70. perc: Feczesin cselezgetett a Haladás ötösénél, középre adott labdáját Radó kapta volna, de Devecseri nagyot mentve lelopta a csatár lábáról az átadást. 

77. perc: Debreceni tűnt el gyanús körülmények között a tizenhatoson belül a bal oldalon, de felpattant, középre adott, a labda egy védő lábán megpattant, így Kiss Bence lemaradt a ziccert ígérő átadásról. 

78. perc: Csere a Vasasban, Hinora helyett Szatmári lépett pályára. 

A hajrában járunk, mindkét csapat rátett egy lapáttal, úgy fest, sem a Haladásnak, sem a Vasasnak nem jó az iksz. 

91. perc: Haladás-csere, Kiss Bence helyett Tóth Milánt állt be.

Vége a mérkőzésnek, a Haladás nagyot harcolt, olykor jól futballozott, maximálisan rászolgált a döntetlenre!

 

Így látta a mérkőzést Mátyus János

 

Vezetőedzőnk értékelése a Szombathelyi Haladás-Vasas FC (0-0) Merkantil Bank Liga-mérkőzésről.

- Egy Haladás-Vasas párharc nagy tradíciókkal bír és látványosabb mérkőzéseket is hozott már az elmúlt 100 év alatt, de mostani helyzetünkben maximálisan boldognak és elégedettnek kell lennünk, hiszen eltüntettük a pályán a két csapat lehetőségei közötti különbséget - mondta Mátyus János. - Igazából ez a lényeg. Hátul maximálisan szabilak voltunk, remek játékosokkal rendelkező ellenfünknek igazán komoly helyzete sem volt. Elöl kicsit nehezebb dolgunk volt, de most inkább örüljünk az értékes döntetlennek. 

-Egy hét alatt három meccsünk volt, kettőt a hajrában nyertünk meg és a Vasas ellen is végig bírtuk szuflával.

- Ez egy nagyon jó visszajelzés egy edzőnek, hogy a csapata kilencven percen keresztül robotol és végig bírja erővel a mérkőzéseket. Ígérem, így lesz ez a továbbiakban is. 

- Egy hét alatt két győzelem és egy döntetlen a mérleg. Elégedett vagy a heti terméssel?

- Röviden? Igen.

forrás: haladas.hu

Helyszínek, szervezők