Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2020.02.20 (Csütörtök), 08:00

A Magyar Kupa nyolc közé jutásának visszavágóján csapatunk ugyan 2-1-re legyőzte a Budapest Honvédot, de idegenben rúgott góllal a kispestiek jutottak a legjobb nyolc közé.

SZOMBATHELYI HALADÁS - BUDAPEST HONVÉD FC hosszabbítás után: 2-1 (2-1).1-0 (1-0).

Szombathely, 1776 néző, játékvezető: Berke

Haladás: Gyurján – Tóth D., Schimmer, Devecseri, Németh Milán – Holdampf, Bosnjak – Kiss B., Illés, Jancsó – Szalay. Edző: Mátyus János.

Honvéd: Tujvel – Niba, Batik, Kamber, Kukoc – Mezhgrani, Hidi, Nagy G., Kesztyűs – Ugrai, Clayton. Edző: Giuseppe Sannino

A Haladásban – a vasárnapi bajnokira gondolva – csak a kispadon kezdett Rácz Ferenc és Farkas Balázs is, Tóth-Gábor Kristóf pedig a lelátón ült. A Honvédban viszont a kezdőben kapott helyett a múlt héten igazolt korábbi Haladás-futballista, Ugrai Roland.

„Csak a Kispest”, „Nincs jobb hely, Szombathely” – zúgtak a ritmusok. Ám előbbit a szombathelyiek, utóbbiak a kispestiek skandálták a meccs elején, hangot adta ezzel a két tábor több évtizedes barátságának. Nagy lendülettel kezdtek a hazaiak, a vendégek nem is igen tudtak mit kezdeni a rohamokkal. Aztán felvette a ritmust a vendégcsapat, ekkor már kiegyenlítettebbé vált a meccs. A félidő derekára kissé visszaesett az addig jó iram és több lett a pontatlanság is. Egyik csapat sem rohant fejjel a falnak, mindkettő a biztonságot helyezte előtérbe. Csak kisebb lehetőségek adódtak a csapatom előtt, komoly helyzet sem Gyurján, sem Tujvel kapuja előtt nem alakult ki. A félidő derekára kissé visszaesett az addig jó iram és több lett a pontatlanság is. A Honvéd volt ekkor a kezdeményezőbb, a szombathelyiek szervezetten védekeztek és ha lehetőségük gyors kontrákat vezettek. Egy ilyen akció után a 30. percben megszerezték a vezetést. Tóth Dávid passzolt a védők mögé bemozgó Jancsóhoz, aki jobbról, hét méterről elcsúszva a hosszú, jobb sarokba lőtt (1-0). A 33. percben Jancsó iramodott meg, de 19 méteres lövését bravúrral védte Tujvel. Hirtelen roppant sürgős lett a kispestieknek, áttevődött a játék a szombathelyiek térfelére. Ám a vasiak ügyesen kihozták a labdát, mindkét oldalon többször is megbontották a kispesti védelmet. Az 55. percben aztán Ugrai 19 méteres lövése suhant el a bal sarok mellett.

A szünetben kettőt is cserélt Mátyus János, Illés Bence és Jancsó András helyett Rácz Ferenc és Farkas Balázs állt be. A második félidőt óvatosan kezdték a csapatok, hosszú passzokkal építették fel támadásaikat. A vasiak vették kézbe az irányítást, a két csereként beállt játékos jól szervezte a játékot. Az 59. percbe nagy Honvéd-helyzet maradt ki. Kukoc bal oldali beadását Ugrai öt méterről fejelte kapura, Gyurján bravúrral védett, a kipattanót Clayton fölé bólintotta. Hullámzott a meccs, hol az egyik, hol a másik kapu előtt bukkantak fel a csapatok. A vasiak remekül futballoztak, nem lehetett megmondani, melyik az első és melyik a másodosztályú együttes. A zöld-fehérek nem csak védekezésben, támadásban is jól teljesítettek, többször zavarta hozták a kispesti védelmet. Remek hangulatban, igazi, vérbeli kupameccset láthattak a nézők. A 77. percben Farkas balról, tíz méterről leadott lövését védte Tujvel. A 80. percben Rácz két gyönyörű csel után, jobbról, élesz szögből centikkel lőtt a jobb sarok mellé. Mivel a rendes játékidőben nem esett több gól, hosszabbítás következett. 

HOSSZABBÍTÁS

GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! A 92. percben Tóth Barna vezette a labdát, majd 22 méterről óriási gólt lőtt a bal felső sarokba (2-0). Nyolc perc múlva Lovric balról, nyolc méterről a bal felsőbe lőtt (2-1). Vége a hosszabbítás első félidejének.

Vége a mérkőzésnek, a Honvéd jutott a nyolc közé. A Haladás eltüntette az osztálykülönbséget, teljesen egyenrangú ellenfele volt az NB I. ötödik helyén tanyázó Honvédnak - megérdemelte volna a továbbjutást.

 

Így látta a kupavisszavágót Mátyus János

 

Vezetőedzőnk értékelte a Szombathelyi Haladás-Budapest Honvéd (2-1) Magyar Kupa-nyolcaddöntőt.

- Először is megismételném az idegenbeli meccs utáni nyilatkozatomat: sajnálom, hogy ilyen eset magyar pályán előfordulhatott, de mindamellett a Honvédnak és Sannino mesternek tiszta szívemből kívánom, hogy nyerje meg a kupát - mondta Mátyus János. - Ma este még borzasztóan bosszant, hogy nem sikerült továbbjutnunk, de a játékosokat még jobban zavarja. De el fog telni pár nap, hét, esetleg hónap...amikor erre a meccsre úgy fogunk visszaemlékezni, hogy ez volt az a nap, amikor a Haladás és az edzői stáb egymásra talált. Maximálisan bízom a játékosaimban, és most már érzem, hogy ők is bíznak bennem. Kevés ilyen meccs van egy edző életében, de amit mérkőzés előtt kértem a fiúktól, azt mindent végrehajtották. Hatalmas szenvedéllyel, harcossággal futballoztak, büszkén viselve a Haladás-mezt. A kiesés nagyon fájó, de a meccs nagyon szép emlék lesz számunkra. De minden meccs más, egész más az NB II-ben a kiesés elöl menekülve futballozni, mint egy esélyes csapat ellen játszani a Magyar Kupában. De ha így tudunk játszani a hazai ls idegenbeli meccseken, akkor nem lehet gond.

 

forrás: haladas.hu

 

További Programok

Helyszínek, szervezők