Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2021.02.11 (Csütörtök), 08:00

Dragóner Filip fontos találatot szerzett Pécsett, csatárunk önbizalmának is jót tett a továbbjutást érő találat.

Harmadik tétmeccseén megszerezte első gólját télen igazolt támadónk, Dragóner Filip. A 22 éves futballista a tavaszi nyitányon a Gyirmót ellen a szünetben állt be, míg Szegeden a 66. percben küldte pályára Mátyus János vezetőedző. A szerda délutáni, pécsi Mol Magyar Kupa-meccsen viszont kezdő volt a játékos és a 88. percben higgadt, szép mozdulattal megszerezte a Hali továbbjutását jelentő találatot. A gól miatt dicséret illeti az ellenfél térfelén labdát szerző és jól megjátszó Kiss Bencét, miként a pontosan középre centerező Tóth Milánt is.

- Nagyon nehéz volt a talaj, éles cipőkben is csúszkáltunk, szóval mindannyian küzdöttünk az elemekkel - mondta Dragóner Filip. - Emiatt nem tudtuk azt a futballt játszani, amit hétközben gyakoroltunk. De jól alkalmazkodtunk a talajhoz, átváltottunk egy másfajta játékra, megpróbáltunk hosszú indításokkal ellenfelünk mögé kerülni. Az első félidőben volt is egy nagy helyzetünk. Mi játszottunk jobban, domináltunk, hátul sok párharcot megnyertek védőink és elöl mi is próbálkoztunk. 

- A második félidő elején már közel jártál a gólszerzéshez.

- Valóban, kaptam egy indítást, elhúztam a kifutó kapus mellett a labdát, de kisodródtam és így odalett a helyzet. Szerencsére a lefújás előtt javítottam. Egy szép beadást jött jobbról Tóth Milántól, ösztönösen éreztem, hogy középre kell érkeznem és csak arra figyeltem, hogy a kapus mellett el tudjam emelni a labdát. A korábbi nehéz időszakom után arra is jó volt, hogy visszaszerezzem az önbizalmam, ezzel a góllal talán átszakadt egyfajta gát is bennem. A szakmai stáb fokozatosan épít be a csapatba, kezdem visszanyerni a formám is, örülök, hogy most 90 percet játszhattam. Egyébként jó iramú meccset játszottunk a Péccsel, szerencsére a nehéz talaj ellenére jómagam nem fáradtam el különösebben.

 

- Első gólod volt tétmeccsen, ez járhat némi kötelezettséggel a csapat felé...

- Ezt majd a csapatkapitány eldönti és ha úgy alakul, örömmel vendégelem meg a csapatot.

- Vasárnap jön a Vasas - és az újabb győzelem?

- Úgy lépek pályára, hogy meglegyen a három pont. Egyben van a csapat, a játék is alakul, hazai pályán pedig nem adjuk olcsón a bőrünket - nyerni akarunk!

Csapatunk a Magyar Kupa következő körében, azaz a nyolc közé jutásért február 24-én a Kisvárdát fogadja majd.

 

Helyszínek, szervezők