Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2024.02.05 (Hétfő), 08:00

A Merkantil Bank Liga 19. fordulójában a 10. perctől emberhátrányban futballozó Szombathelyi Haladás 2-2-re végzett a Csákvárral.

SZOMBATHELYI HALADÁS–AQVITAL FC CSÁKVÁR 2–2 (2–2). 

Haladás Sportkomplexum, 771 néző. Vezette: Molnár A.
Szombathelyi Haladás: Pálfi  Nyíri, Jagodics M., Csonka B., Beronja  Rácz B. (Jancsó, 89.), Zvekanov, Erdei C., Horváth R. (Mohos, 64.)  Pintér F. (Kelemen, 64.), Csernik (Bolla, 19.). Edző: Alekszandar Jovics
Aqvital FC Csákvár: Zelizi – Babós, Karacs, Tamás N., Nahirnij  Murka, Mészáros D., Szakály D. (Dusinszki, 77.), Fejős Á. (Juhász, 84.)  Nagy Z. (Simon A., 62.), Farkas A. (Gazdag V., 62.). Edző: Tóth Balázs
Gólszerzők: Horváth R. (33.), Pintér F. (38.), ill. Nahirnij (15.), Farkas A. (40.)
Kiállítva: Beronja (10.)

10. perc: Tíz főre fogyatkozott a Haladás!Beronja rúgta fel - a játékvezető szerint legalábbis - a jobb oldalon egyedül kapura törő Nagy Tamást - a játékos óriásit esett. A játékvezető egyből piros lapot mutatott fel Beronjának - és a tizenhatos vonaláról szabadrúgás a Csákvárnak. A szabadrúgást Nahirnij úgy lőtte a bal sarokba, hogy a labda megpattant a sorfalon (0-1).

31. perc: Fejős jobbról, közelről leadott lövését védte bravúrral, lábbal Pálfi.

33. perc: Erdei passzolt Horváth Rajmundnak, a támadó egy csel után 13 méterről, laposan a bal sarokba lőtt (1-1).

38. perc: Már 2-1 a Halinak! Horváth Rajmund tört be a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, az alapvonalról beadott, az érkező Pintér pedig négy méterre a kaputól, bevetődve a jobb sarokba lőtt (2-1)

40. perc: Máris egyenlített a Csákvár. Egy kipattanó labdára Farkas érkezett, aki 18 méterről erősen a kapu közepébe bombázott (2-2).

90+2: Jobb oldali beadás után a hosszún érkező Tamás két méterről a bal sarok mellé fejelt

Jó iramban kezdtek a csapatok, majd a 10. percben Beronja Zoran kiállítása csökkentette a Haladás győzelmi esélyeit. Más kérdés, hogy a vendégakciót megelőzően a vasiaknak kellett volna bedobással jönniük – ebből lett a kontra, a kiállítás és a gól. A hazaiak nem adták fel, mentek előre, és hamarosan egyenlítettek, majd a vezetést is megszerezték. Ám nem sokáig örülhettek, mert a csákváriak gyorsan egyenlítettek.

A szünet után is folytatódott a ki-ki meccs. Valamirevaló helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki, jobbára a mezőnyben folyt a játék. A csákváriak játszottak mezőnyfölényben, de meddő volt a fölényük a tíz emberrel futballozó szombathelyiek ellen. Összességében a Haladás hősies játékkal egy pontot otthon tartott. 2–2

forrás: https://www.haladas.hu/

Helyszínek, szervezők