Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2021.03.30 (Kedd), 08:00

Két góllal, 24-22-re győztük le a Boglári Akadémia-SZISE együttesét, így elmozdultunk a kiesőzónából.

 

Rettentően fontos mérkőzés várt a Hungast Szombathelyi KKA NB I-es csapatára, amely közvetlen riválisát, a Boglári Akadémia-SZISE együttesét látta vendégül az Aréna Savariában. Nagyon szorosan alakultak a „négypontos” rangadó első percei, felváltva estek a gólok, egyik csapat sem tudott ellépni. Már az elejétől remek védekezés jellemezte a szombathelyi együttest, majd a félidő második felében 10-8-ra megléptünk, rögtön időt is kért a vendégek vezetőedzője. A folytatásban három találatra is elhúztunk, de aztán feljött a NEKA 12-11-re, ezért Marosán György vezetőedző kért időt. A játékrész utolsó perceiben gólra góllal válaszoltak a mérkőző felek, majd Mayer utolsó másodperces találatával a szünetben 15-14-re vezettünk.

A második játékrész első gólját Orbán lőtte, a vendégek percekig nem tudtak betalálni, így megint háromra növeltük a különbséget, 17-14. A bogláriak azonban nem adták fel, újra kiegyenlítettek, majd megint kétgólos előnybe kerültünk, 19-17. A folytatásban támadásaink dinamikája kicsit alábbhagyott, 19-18-as állásnál ismét Marosán György kért időt. Az addig kitűnően játszó Pődör Rebeka a végleges kiállítás sorsára jutott, ezt követően pedig előbb egyenlített, majd a vezetést is átvette a NEKA, 21-22. A lányoknak a hajrában azonban helyén volt a szívük és az eszük, a kulcsfontosságú pillanatokban jó döntéseket hoztak. Orbán egalizált, majd Virág Noémi visszavette a vezetést, 23-22. Elképesztő izgalmakat hozott az utolsó perc, a kezünkben volt a meccs és Agbaba meglőtte a mindent eldöntő gólt. 24-22-re legyőztük a Boglári Akadémia-SZISE együttesét, amivel megszakítottuk november óta tartó nyeretlenségi szériánkat. Sikerünkkel a két csapat helyet cserélt a tabellán, így elmozdultunk a kiesőzónából.

Szeretnénk elnézést kérni Szurkolóinktól, amiért nem tudták megfelelő minőségben nézni a csapat győzelmét a Youtube-csatornánkon. Probléma adódott az internettel a csarnokban, a tartalékmobilnet pedig az Aréna Savaria vasbeton szerkezete miatt nem működött megfelelő sebességgel, ezért szakadozott, ugrált az élő közvetítés.

Hungast Szombathelyi KKA – Boglári Akadémia-SZISE 24-22 (15-14)

K&H Liga, 16. forduló, Aréna Savaria, Jv: Horváth P., Marton B.

SZKKA: Tomasevics – Wald, Bandelier 2, Horilszka 5, Pődör R. 5, Agbaba 2, Orbán 5 Csere: Christe (K), Virág 2, Mayer 1, Pődör B. 1, Forgács 1, Szendrei, Horváth P., Varga, Kulcsár.

 

forrás: szombathelyikezilabda.hu

Helyszínek, szervezők