Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2020.09.17 (Csütörtök), 08:00

A Merkantil Bank Liga 9. fordulójában a Szombathelyi Haladás az első félidőben kiüthette volna ellefenfelét - végül tíz emberrel kikapott.

Soroksár SC-Szombathelyi Haladás 2-1 (0-1). - Soroksár, 400 néző, vezette: Zierkelbach

Soroksár: Abu – Kópis (Bene, 85.), Gengeliczki (Szerető, 44.), Valencsik, Pászka – Gyömbér – Csernik (Erdélyi, 66.), Huszák, Derekas, Korozmán – Lovrencsics B. Vezetőedző: Lipcsei Péter.
Haladás: Verpecz – Kelemen (Schimmer, 57.), Devecseri, Bosnjak – Tóth D., Holdampf, Jancsó (Mocsi, 61.), Kiss B., Németh M. – Szalay, Medgyes (Rácz F., 75.). Vezetőedző: Mátyus János.
Gólszerzők: Medgyes a 18., Korozmán az 55., Erdélyi a 90. percben
Kiállítva: Devecseri (58.).

9. perc:  Németh Milán 17 méteres, léc alá tartó lövését tolta bravúrral szögletre Abu.
13. perc: Bosnjak labdájával Medgyes lépett ki, de a kifutó Abuba lőtte a labdát.
18. perc: Kiss Bence passza után Medgyes lépett ki középen, majd a kapujából messze kifutó Abu lábai között 23 méterről a kapu közepébe lőtt (0-1).
21. perc: Kiss Bence jobb oldali beadását Medgyes hét méterről fejelte kapura, Abu védett, a kipattanót Szalay lőtte rá, de a soroksári kapus a bal kapufára tolta a labdát.
34. perc: Németh Milán 35 méteres lövése a jobb kapufán csattant.
56. perc: Korozmán 21 méteres lövése vágódott a bal sarokba (1-1).
58. perc: Devecseri rúgta fel Cserniket, majd kakaskodott, így a bíró kiállította.
77. perc: Erdélyi, nyolcméteres fejesét védte Verpecz.
90. perc: Huszák 10 méterről „eltörte” a labdát, ám Erdélyi a kapunak háttal állva, beletette a sarkát,  így a labda kapu közepébe pattant (2-1).
A Haladásban ezúttal a Pakstól kölcsönvett Kelemen  volt Mátyus János meglepetésembere. A védő legutóbb, a Pécs ellen kerettag sem volt – Soroksáron a kezdőben kapott helyet. És a támadósorban Szalay neve is ott szerepelt. A szombathelyiek frissen, lendületesen kezdték a mérkőzést, Németh Milán egy percen belül két gólt is szerezhetett volna, a másik oldalon Csernik fejelt ziccerből a léc fölé. Egymás után jöttek a szombathelyi helyzetek, húsz perc alatt kivégezhette volna ellenfelét a Haladás. Egy gyors kontra végén Medgyes találatával megszerezték a vezetést a vendégek, akik ezt követően sem vettek vissza, egyre-másra vezették támadásaikat. Különösen a bal oldalon voltak veszélyesek a zöld-fehérek. A hazaiak közeli szemlélői voltak eseményeknek, a félidőben négy-öt góllal is vezethettek volna a szombathelyiek.
Szünet után  kiegyenlítettebbé vált a játék, a hazaiak egy átlövéssel egalizáltak. Aztán paprikássá vált a hangulat, Devecseri szabálytalansága után összeakaszkodtak a két csapat játékosai, majd a Hali védője piros lapot kapott. Emberelőnyben bátrabbá váltak az addig szinte semmit sem mutató hazaiak és a játék áttevődött a Haladás térfelére. A  soroksáriak mentek előre a győztes gólért, több helyzetet is kidolgoztak, a vasiak védekeztek és kontrákkal próbálkoztak. Amikor már úgy nézett ki, hogy egy pontot megment a Haladás, a játékidő utolsó percében egy szerencsés góllal aztán megszerezte a győztes gólt a Soroksár.
A Haladás az első félidőben eldönthette volna a meccset, kiüthette volna ellenfelét. Szünet után tíz emberrel viszont védekezett, de nem sikerült kihúznia a döntetlent. Ami a küzdelmes, sok helyzetet hozó meccsen igazságosabb is lett volna.

Így látta a mérkőzést Mátyus János

Vezetőedzőnk értékelte a Soroksár-Szombathelyi Haladás (2-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzést.

- Nagyszerűen kezdtük a mérkőzést, az első félidőben minden amit elterveztünk, ült - mondta Mátyus János. - Mind  aktikailag, mind hozzáállásban tökéleteset nyújtottunk. Szép gólt lőttünk, kidolgoztunk három nagy helyzetet, ezek közül az egyiknél másfél méterről sem sikerült betalálnunk. Lőttünk két kapufát. Sajnos az első félidőben nem tudtuk lezárni a mérkőzést. A második félidőben egész más játékot láthattak a nézők, volt egy kiállítás.Nem tudtunk megtartani az előnyünket, de még pontot sem szerezni. A nyilatkozatom első része a szerencsétlenségről szól, de ez nem szerencsétlenség, hanem ennek mélyebb okai vannak - de ezt most, a meccs után, még forrófejűen nem, csak a későbbiekben fejteném ki.

 

forrás: haladas.hu

Helyszínek, szervezők