Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2023.12.04 (Hétfő), 08:00

A labdarúgó NB II 17. fordulójában a Szombathelyi Haladás 1-1-re végzett a Gyirmót FC Győrrel.

SZOMBATHELYI HALADÁS–GYIRMÓT FC GYŐR 1-1 (0-0). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 509 néző, vezette: Farkas . 

Szombathelyi Haladás: Pálfi  Beronja (Nyíri, 61.), Jagodics, Csonka, Dokorics  Simut, Zvekanov, Szakály (Ene, 79.), Horváth R. (Mohos, 46.)  Csernik (Rácz B., 87.), Pintér  (Kelemen, 46.) Edző: Rúzsa Iván.

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi  Polgár, Hudák, Csörgő, Jova B. (Hajdú, 78.)  Kovács D., Kovács M. – Soltész  (Kicsun, 67.), Madarász (Erdélyi, 78.), Medgyes Z. (Szegi, 90+2)  Adamcsek. Edző: Tamási Zsolt.

Gólszerzők: Nyíri (73.), illetve Kovács M. (88.).

8. perc  Csernik került helyzetbe, de 12 méteres lövését Hársfalvi bravúrral a jobb kapufa mellé tolta 

17. perc: Ez szép volt! Bal oldali támadás után középen Zvekanovhoz került a labda, a középpályás pár lépést vezette, majd 23 méterről tüzelt - a léc alá tartó lövést Hársfalvi szögletre tolta 

21. perc: Adamcsek kapott labdát, de 24 méterről életerős lövését Pálfi bravúrral szögletre tolta 

32. perc: Adamcsek került ziccerbe, 11 méteres lövését Pálfi lábbal szögletre mentette

41. perc: Mi maradt ki! Medgyes iramodott meg teljesen üresen, 15 méteres lövését Pálfi bravúrral védte, a kipattanót Adamcsek lőtte kapura, de Beronja blokkolta a próbálkozást. 

63. perc: Jagodics passzolt Doktoricshoz, aki 22 méterről lőtt is, de a kapus védett. 

69. perc: Szakály bal oldali szögletét Csonka hat méterről csak centikkel fejelte a bal sarok mellé. 

73. perc: Jagodics végzett el gyorsan egy szabadrúgást a kaputól 30 méterre. A jobb oldalon felfutó Nyírihez passzolt, aki pár lépés után 12 méterről a hosszú, jobb sarokba lőtt (1-0). 

 

75. perc: Ide-oda pattogott a labda a gyirmóti tizenhatoson belül, végül Kelemen férfordulatból 15 méterről tüzelt, de Hársfalvi védett

88. perc: Gyors gyirmóti akció végén Kovács Milánhoz került a labda, aki igazítás nélkül, kissé jobbról, 24 méterről óriási gólt lőtt a bal felső sarokba (1-1). 

90+1. perc: Kelemen tette le a labdát Zvekanovhoz, a középpályás 16 méteres lövése kevéssel ment el a bal sarok mellett. 

A fogcsikorgató hidegben kiegyenlített játékkal kezdtek a felek, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek – de a nagyobbak a gyirmótiak előtt. A Szombathelyi Haladás kapusa, Pálfi Donát több alkalommal is óriásit védett. A hajrában aztán a vasiak beszorították ellenfelüket, ekkor a gyirmóti kapu előtt pattogott a labda.

Szünet után jobbára mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. Aztán a vasiak átvették az irányítást, ahogy az első félidőben Pálfinak, ekkor Hársfalvinak kellett megmutatnia mit tud. Majd egy szemfüles akció után megszerezte a vezetést a Haladás – tegyük hozzá, ekkor már teljesen megérdemelten jutottak előnyhöz a zöld-fehérek. Majd a gyirmótiak is magasabb fokozatba kapcsoltak, de a szombathelyiek nem álltak be csak bekkelni, több veszélyes akciót is vezettek. Aztán a lefújás előtt Kovács Milán bombagóljával váratlanul egyenlített a Gyirmót.

Összességében a sok helyzetet hozó mérkőzésen igazságos döntetlen született. Az első félidőben a vendégek, a másodikban a hazaik futballoztak jobban.

forrás: szombathelyihaladas.hu

Helyszínek, szervezők