Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2020.05.22 (Péntek), 08:00

Szombaton kezdetét vette a vasi versenyhorgász szezon a Vasi Vizeken- Garbolino-Tacklebait Method Feeder Kupával. A járványügyi helyzet enyhülésével az országban az elsők között került megrendezésre a horgászverseny Vas megyében. Május végén az Abért tavon megtartásra kerülő Method Feeder OB. selejtezőjére történő felkészülés jegyében döntött a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a Garbolino és a Tacklebait márkák képviseltével közösen ezen felkészülési verseny megtartásáról.

A reggeli regisztráción 27 fő jelent meg, mely a kialakult helyzetben kifejezetten jónak mondható. Puskás Norbert a Sporthorgász Egyesületek Vas megyei Szövetsége ügyvezető elnöke és Geröly Tibor a Garbolino és a Tacklebait márkák képviseltének vezetője köszöntötte a megjelenteket. A szabályok ismertetése után kezdetét vette a sorsolás, mely speciális módon zajlott a járványügyi előírások szem előtt tartásával. A sorsolási címke egy www.tacklebait.hu oldalon beváltható 15 % kedvezményre jogosító utalvány volt, melyhez még egy Spottedfin ajándék is társult.

A Sorsolást követően a horgászok elfoglalták helyeiket három kilenc fős szektorban, majd csali és etetőanyag ellenőrzés következett. Tíz órakor kezdetét vette az öt órás horgászverseny. Már az első óra után látszott, hogy az „A” szektorban jobban mozognak a halak és a horgászok is gyakrabban nyúlnak a merítőkért. A szélső pályán horgászó Németh Bálintnak az első szektorban sorra jöttek a 40-60 dkg-os kárászok és keszegek, valamint sikerült több pontyot is szákba terelni. A „B” szektor közepére sorsoló Németh Balázs bravúros horgászattal 31.500 gramm-os fogással mindössze 200 grammal előzte meg a szélső pályán horgászó Csóka Alexet. A Gyöngyös patak felöli „C” szektor volt a három szektor közül a halszegényebb, de ott is közel 30 kg fogás kellett a győzelemhez Balogh Áronnak.  Összesen 568 kg halat sikerült mérlegeltetni a pecásoknak az egy fordulós megmérettetésen, mely 21 kg-os átlagfogást jelentett. A szákokban főként ponty, dévérkeszeg, és kárász került, de volt néhány aranyhal és extra méretű törpeharcsa is. 

Az eredményhirdetésen az első hat helyezett pecás részesült értékes Garbolino és Spottedfin, valamint Guru felszerelésekben a versenyen névadó szponzora által. A dobogós helyet elérő pecások kupát és oklevelet vehettek át a szövetség képviselőjétől. Következő vasárnap a Vasi Vizeken - Damil.hu - Trabucco Method Feeder Kupára várják a versenyhorgászokat, még korlátozott számban lehet nevezni a versenyidőpontok oldalon.

 

 

 

 

 

Végeredmény:

Németh Bálint (Ölbői SHE)-  54.020 g  - 1. hsz.

Németh Balázs (Elektromosok SHE.) – 31.500 g – 1 hsz

Balogh Áron  (Ikervári HE) – 28.860 g.-  1 hsz

 

forrás: https://vasivizeken.hu/

Helyszínek, szervezők