Adatok betöltése...

Programok

Zene/Koncert

Zene/Koncert

Berta Zsolt: Szomjas Szűz - Vagány irodalom – közelmúltunk hősei (zenés kötetbemutató)

Petőfi Klub

Petőfi Klub

Magyar Művészeti Innovációs Központ (MMIK) 

+3694312535

szombathely@mmik.eu

2022.05.26 (Csütörtök), 19:00

A Szomjas Szűz című kötete köré épül az előadás, amely a könyv „fő vagánya”, Cseke András által mesélt történeteken alapul. A történetek további „vagányokat” elevenítenek meg, akik főleg a közelmúlt magyar történelmének díszletei között botorkálnak kisebb-nagyobb ügyeiket intézve. A történeteket egy-egy dal szakítja meg, főleg szintén balladák, hősökkel és hősnőkkel.

A szerző életrajza
1966-ban született Budapesten. Pécsi katonaéveit követően kezdett el dalokat írni és zenélni. Saját fiatalkorából is merítő első, Jancsiszög című regénye tette ismertté nevét az irodalmi életben. Nagy visszhangot váltott ki Kalef című regénye is, amely a hatvanas évek Moszkva téri galerijének történetén és édesapjának sorsán alapul. A megjelenés előtt álló, Háború se béke című regényében ugyancsak saját családtörténetén keresztül vezeti olvasóját egészen a hatvanas évekig.

Szomjas Szűz dalok: https://www.youtube.com/watch?v=KgHSGsw0rCU...

 

Róla
„Berta Zsolt megalkotta az utóbbi negyedszázad legrokonszenvesebb regényhősét, Cseke Zsoltot. Az ő élete három-négy esztendejének krónikájában benne lüktet a XX. század első két harmadának magyar történelme.” (Kovács István – Kalef)

A Petőfi Klub rendezvénye.

A belépés díjmentes.
Támogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma

 

https://www.facebook.com/events/583446099427686/?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22surface%22%3A%22page%22%7D]%7D

Hogyan jutok oda?

Helyszínek, szervezők