Adatok betöltése...

Programok

Sport

Sport

2022.10.01 (Szombat), 15:00

  • Sportág:

    • Torna

Október első hétvégéjén torna Világkupát rendez Magyarország. A rangos világversenynek Szombathely ad otthont. 27 nemzet tornászai vesznek részt a szombathelyi VK-n, amely fontos felkészülési állomása lesz az október végi liverpooli világbajnokságnak.

Altorjai Sándor, a MATSZ főtitkára elmondta, ez már hagyománynak számít, hogy ősszel Magyarország Világkupát rendez. „Bár a Covid egy picit bekavart, hiszen 2020-ban csak mi rendeztünk Világkupát, 2021-ben a nemzetközi szövetség pedig lehetőséget adott az összes többi helyszínnek a verseny megtartására. Akkor Szombathely Grand Prix házigazdája volt, idén pedig helyreáll a világ rendje: a vasi megyeszékhelyen ismét Világkupa lesz.” – mondta a főtitkár.

 

Torna Challenge Világkupa – a magyar női keret

Draskóczy Imre szövetségi kapitány elmondta, a vb-re való felkészülésben fontos szerepe van a szombathelyi viadalnak. Ezért a célok között elsősorban a minél több hibátlan gyakorlatot jelölte meg. Október első hétvégéjén Kovács Zsófia, Mayer Gréta, Székely Zója és Makovits Mirtill lép szerekhez Szombathelyen. Kovács gerendán és felemáskorláton, Mayer Gréta ugráson és talajon, Makovits gerendán, míg Székely felemáskorláton lesz érdekelt.

Rendező országként lehetőségünk van további két tornászt indítani versenyen kívül, így Makai Lilla korláton és gerendán, Szilágyi Nikolett pedig ugráson és talajon lesz szólítva. Eredményük tájékoztató jellegű lesz, szakmailag fontos visszacsatolás, hogy ők hol tartanak most. A többieknél természetesen minél több döntőre, és a lehető legjobban kivitelezett gyakorlatokra számítok” – fogalmazott a szövetségi kapitány.

 

Torna Challenge Világkupa – Kerethirdetés a férfiaknál

 

A férfiaknál hat magyar indul a szombathelyi Torna Challenge Világkupán. A Magyar Torna Szövetség információi szerint Mészáros Krisztofer, Balázs Krisztián, Tomcsányi Benedek, Kardos Botond, Vecsernyés Dávid és Kiss Balázs vesz részt a VK-n, valamint versenyen kívül Bátori Szabolcs és Kovács Márton kap lehetőséget, hogy a rangos nemzetközi mezőnyben bemutathassa gyakorlatait.

Kovács István a férfiak szövetségi kapitánya elmondta, rövid idő állt rendelkezésre a felkészülésre, de ennek ellenére minél több magyar döntős produkciót szeretne látni.

„Épp, hogy véget ért az Eb, máris a VK-n kell helyt állni, és akkor nem beszéltem még az október végi világbajnokságról. Sorozatterhelésnek van kitéve a válogatott, kíváncsi vagyok, hogy a többi nemzet hogy oldotta meg a rövid felkészülési időszak adta lehetőségeket.” – mondta a szakember.

A Torna Challenge Világkupát október első hétvégéjén rendezik meg, ahol 27 nemzet versenyzőit láthatják a nézők.

Szerleosztás:

Mészáros Krisztofer -  talaj, lólengés, ugrás

Balázs Krisztián – korlát, nyújtó

Tomcsányi Benedek – lólengés, gyűrű

Kardos Botond – talaj, korlát

Vecsernyés Dávid -  nyújtó

Kiss Balázs – gyűrű

Versenyen kívül

Bátori Szabolcs – talaj, korlát

Kovács Márton – lólengés, nyújtó

 

Torna Challenge Világkupa – Klasszisok jönnek Szombathelyre

Nagyágyúk sora érkezik Szombathelyre. A Magyar Torna Szövetség információi szerint 27 nemzet tornászai lesznek ott az Arena Savariában megrendezendő Torna Challenge Világkupán.

A jövő hétvégi versenyen indul többek között az izraeliek olimpiai bajnoka Artem Dolgopyat, aki Európa-bajnoki címmel is büszkélkedhet, de ott lesz a mezőnyben Illia Kovtun is. Az ukránok kiválósága idén Eb-ezüstérmet szerzett korláton.

A nőknél láthatja a szombathelyi közönség az amerikai Jordan Chiles-t, aki tavaly csapatban olimpiai ezüstérmes volt. Az amerikai csapat tagjaként érkezik továbbá Kayla DiCello és Katelyn Jong is. Előbbi vb-összetett bronzérmes, utóbbi pedig junior Pánamerikai Játékok aranyérmes.

Kiváló magyar tornászokból sem lesz hiány, hiszen a hazai keret a legutóbbi Eb-n sikeresen szerepelt válogatottra épül, így például az Európa-bajnok Kovács Zsófia és az Eb-ezüstérmes Mészáros Krisztofer is versenyezni fog.

 

Belépőjegyek

Belépőjegyek: felnőtt 1.000 Ft, nyugdíja: 500 Ft. Diákoknak ingyenes, ha bemutatják az érvényes diákigazolványukat. Belépő csak szombaton és vasárnap lesz, péntek ingyenes

COVID

Nincs covid intézkedés idén a tornán.

Pénzdíj

A verseny összdíjazása 28 000 CHF, azaz 29 150 EUR

Program

Péntek

15:00 – 19:00 Minden szeren női és féri kvalifikáció

Szombat-vasárnap

15:00 -17: 45 Női és férfi szerenkénti döntők

 

Hogyan jutok oda?

Helyszínek, szervezők