Adatok betöltése...

Programok

Előadás/Kiállítás

Előadás/Kiállítás

„Láttam minden időszakaszt / S minden földi láthatárt” – kamarakiállítás

Válogatás könyvtári dokumentumokból

Válogatás könyvtári dokumentumokból

Berzsenyi Dániel Könyvtár (BDK) 

+3694513530

http://www.bdmk.hu/

bdmk@bdmk.hu

2021.10.06 (Szerda), 17:00

Az Országos Könyvtári Napok keretében, 2021. október 6-án (szerdán) a Berzsenyi Dániel Könyvtár a 245 éve született és 185 éve meghalt névadójára, Berzsenyi Dániel költőre (https://rubicon.hu/kalendarium/1776-majus-7-berzsenyi-daniel-szuletese) emlékezik.

Ezen a napon 17 órától az érdeklődők "MINDEN CSAK JELENÉS..."? – A velünk élő Berzsenyi címmel Dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész ONLINE előadását nézhetik/hallgathatják meg a könyvtár Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/BerzsenyiDanielKonyvtar).

Dr. Fűzfa Balázs tavaszi előadásai az alábbi linkre kattintva érhetők el:

https://www.facebook.com/BerzsenyiDanielKonyvtar/videos/?ref=page_internal

Az előadás keretében rendhagyó kiállításmegnyitóra kerül sor. „Láttam minden időszakaszt / S minden földi láthatárt” – 245 éve született, 185 éve halt meg Berzsenyi Dániel költő – Válogatás könyvtári dokumentumokból címmel kamarakiállítás nyílik a könyvtár 1. emeleti kölcsönzőterében. Az érdeklődők a költővel és kultuszával kapcsolatos kötetekből, fotókból, aprónyomtatványokból, hanglemezekből, hangoskönyvekből, kottákból láthatnak válogatást. A tárlat 2021. október 30-ig lesz látogatható.

(A kiállítás címe Berzsenyi Dániel: Életfilozófia című verséből származik.)

A megemlékezéshez még egy évforduló szolgáltat apropót. 1956. október 13-án meghitt, családias eseményre került sor: a megyei könyvtár felvette Berzsenyi Dániel költő nevét. A protokoll vendégek között ott volt Tóth Dezső, a megyei pártbizottság első titkára és Mihályi Imre, a Népművelési Minisztérium Könyvtári Főosztályának vezetője. Az intézmény homlokzatára felkerült a tábla: Berzsenyi Dániel Könyvtár.

Hogyan jutok oda?

További Programok

Helyszínek, szervezők