Adatok betöltése...

Programok

Előadás/Kiállítás

Előadás/Kiállítás

KÖNYVET A FA ALÁ! - I. Könyvtári Könyvvásár És Civil Workshop

Berzsenyi Dániel Könyvtár (BDK) 

+3694513530

http://www.bdmk.hu/

bdmk@bdmk.hu

2018.12.11 (Kedd), 12:00

A modern hálózati társadalmakban a közkönyvtárak legfontosabb feladata, a közösségek erősítése, a közösségek építése irodalmi témájú rendezvényi keretek között. A Berzsenyi Dániel Könyvtár modern, helyi és regionális olvasói igényeit figyelembe véve, a kortárs irodalom sokszínűségét népszerűsítő rendezvénysorozatot kíván indítani. A rendezvénysorozat ideje alatt az író-olvasó találkozókkal párhuzamosan, helyi könyvesboltok és hazai kiadók együttműködésével könyvek árusítását tervezzük. Könyvtárunk kiemelten fontosnak tartja a helyi és regionális civil szervezetek munkáját, ezért rendezvényünkkel bemutatkozási lehetőséget kínálunk a helyi önkénteseknek, emellett lehetőséget biztosítunk kiadványaik árusítására. Aki szereti az irodalmat, szeret olvasni, az a programsorozatnak köszönhetően minden évben megörvendeztetheti szeretteit a hazai kortárs irodalom kiválóságainak egy-egy kötetével, egyedi irodalmi relikviákkal, így erősítve a könyvajándékozás kultúráját.

A könyvtárhasználóink igényeit figyelembe véve és a H+ Média Kulturális Egyesülettel együttműködve az alábbiak szerint tervezzük a kortárs irodalmi könyves vásár programját.

A könyvek árusítása 2018. december 10-14-ig a Könyvtár földszinti előadótermében és annak előterében. Az árusítás ideje 12.00-18.00-ig minden nap. Együttműködő kiadók, könyvesboltok és múzeum: Könyvmolyképző Kiadó Kft., XXI. Század Kiadó, Líra Könyvesbolt, Libri Könyvesbolt, Ad Librum, Jelenkor Kiadó, Fekete Sas Kiadó, Kortárs Kiadó.

A könyvvásár kínálatát kreatív könyvtárosok irodalmi és karácsonyi témájú kézműves termékei is színesítik.

|2018. december 11.|

15.00

Tíz éves a Magyar-Japán Baráti Társaság — Szombathely

 

Könyvbemutató és beszélgetés a jubiláló szervezet képviselőivel. A kötet a helyszínen megvásárolható.
Szervező: H+ Média Kulturális Egyesület
Helyszín: BDK, 4. emeleti kis előadóterem

16.30

Trendek, innovációk, felhasználók

 

Kerekasztal beszélgetés könyvkiadók képviselőivel, helyi üzletvezetőkkel. Vendégünk lesz: Fazakas István (Fekete Sas Kiadó),  Pál Andrea (Líra Könyváruház), Petrovics Róbert (Libri Könyvesbolt), Farkas Csaba (Szülőföld Kiadó) és Boda László (B.K.L Kiadó), Gyurácz Ferenc (Magyar Nyugat Könyvkiadó).
Az est házigazdája: Nagy Éva könyvtárigazgató
Szervező: Berzsenyi Dániel Könyvtár
Helyszín: BDK, 4. emeleti nagy előadóterem

18.00

Bemutatkozik a Fekete Sas Kiadó

 

Beszélgetés Fazakas Istvánnal, az elsősorban szépirodalmi, társadalomtudományi, néprajzi, művelődés- és kultúrtörténeti műveket megjelentető kiadó alapító szerkesztőjével.
Moderátor: dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész
Szervező: Berzsenyi Dániel Könyvtár
Helyszín: BDK, 4. emeleti nagy előadóterem

 

 

 

Hogyan jutok oda?

További Programok

Helyszínek, szervezők