Adatok betöltése...

Programok

Előadás/Kiállítás

Előadás/Kiállítás

2022.05.26 (Csütörtök), 08:00

  • Műfaj:

    • Verseny, kiállítás
  • Belépőjegy:

    • Nevezési díj: minden versenyszámban a részvétel ingyenes.

Színek is segítik a robotok tájékozódását a IV. Szombathelyi Robotversenyen. Az AGORA-Művelődési és Sportházban felállított terepasztalon és labirintusban is végig kell haladniuk a résztvevők által programozott robotoknak. A Műszaki és Természettudományi Kultúráért Egyesület, illetve az AGORA Savaria Nonprofit Kft. május 26-i közös szervezésű megmérettetésére április 30-ig jelentkezhetnek a csapatok.
A terepasztalon a feladathoz kapcsolódó színes ábrák és tárgyak találhatók, a robotok könnyebb tájékozódását széles fekete vonalak is segítik. A versenyszámra két korosztály, a 2007 előtt és 2007 után született fiatalok nevezhetnek. A labirintusban a színek mellett a pálya felülete is támpont a megépített-programozott robotoknak, amelyeknek a pálya végén meg is kell állniuk a piros szín jelzésére. Itt minden csapat 6-25 év közötti diákból és egy felnőtt csapatvezetőből áll össze.
A verseny ideje alatt a mikrovezérlők birodalmában dolgozó cégek is bemutatkoznak. A mikrovezérlői alkalmazásokra a verseny ideje alatt szavazni is lehet, így a program során „A legjobb mikrovezérlő alkalmazás” közönségdíját is bezsebelheti valamely kiállító.

Jelentkezési határidő: 2022. 04. 30.

Hogyan jutok oda?

További Programok

Helyszínek, szervezők