Adatok betöltése...

Programok

Egyebek

Egyebek

CIVIL TUDÓSÍTÓI MŰHELYFOGLALKOZÁS

Megyeháza 

http://www.vasicivil.hu/

2017.02.23 (Csütörtök), 17:00

LÉGY TE IS SZERVEZETED HÍRVIVŐJE!
CIVIL TUDÓSÍTÓI MŰHELYNAP


2017. február 23. csütörtök 17.00 Megyeháza (Szombathely, Berzsenyi Dániel tér 1.)

A Vas Népe Szerkesztősége és a Vas Megyei Civil Információs Centrum CIVIL TUDÓSÍTÓI MŰHELYFOGLALKOZÁST szervez a nonprofit szervezetek képviselői számára. 
A megyei napilap újságírói gárdáját mintegy hatvan fős, állandóan bővülő civil tudósítói kör segíti, akik rendszeresen tudósítanak a települések történéseiről. A workshop célja, hogy az egyesületek, alapítványok, baráti körök aktualitásai is – hasonló módon – minél gyakrabban nyilvánosságot kapjanak a megyei lap hasábjain. Ezért olyan, vállalkozó szellemű egyéneket várunk, akik nyitottak lennének szervezetük képviseletében a civil tudósítói feladatra, és szívesen meghallgatnák, hogy ez a tevékenység mivel jár, mik a szerkesztőség elvárásai, illetve milyen segítséget kapnak munkájukhoz.

A MŰHELYFOGLALKOZÁS ELŐADÓI ÉS FONTOSABB TÉMAKÖREI:

Mehlhoffer Tamás, digitális főszerkesztő – Vas Népe • Minek van hírértéke a megyei napilap és az olvasóközönség számára? • Milyen információkat várunk? • Mi kerüljön a tárgymezőbe?
Szendi Péter, fotóriporter – Vas Népe • Hogyan készítsünk amatőr géppel  jó sajtófotót? • A PLT vizuális szabályzatának elvárásai • Így kerülhetjük el a  leggyakoribb fotós bakikat
Tersztyánszky Krisztina, civil tudósítók koordinátora – Vas Népe • A tudósítás tartalmi és formai követelményei • Nyelvi buktatók és leküzdésük • Gyakorlati, szervezési kérdések
A műhelybeszélgetésre minden kötelezettség nélkül várjuk azokat, akik kedvet éreznek ehhez a munkához, szívesen hoznák a közvélemény tudomására, ami az egyesületük háza táján történik. Újságírói tapasztalat nem feltétel. Az alkalmat kedvcsináló, tájékoztató jellegűnek szánjuk. Akik úgy érzik, hogy belevágnak ebbe a tevékenységbe, azok már kezdhetik is a munkát, és a továbbiakban hívjukvárjuk őket a Vas Népe civil tudósítói workshopjaira.
Kérjük rendezvényünkre való regisztrációját február 20-ig az alábbi google űrlap kitöltéséveltegye meg: https://drive.google.com/open?id=1ta6qKBUXzndUVpAA4jHZ8-qtJ1CVX4T9RItHIaP96w A jelentkezési határidőt követően minden jelentkezőnek elküldjük e-mailben, hogy a Megyeháza, mely termében kerül megrendezésre az esemény.

JELENTKEZÉS A FEBRUÁR 23-I MŰHELYFOGLALKOZÁSRA:

Kérjük rendezvényünkre való regisztrációját február 20-ig az alábbi google űrlap kitöltéséveltegye meg: https://drive.google.com/open?id=1ta6qKBUXzndUVpAA4jHZ8-qtJ1CVX4T9RItHIaP96w

A jelentkezési határidőt követően minden jelentkezőnek elküldjük e-mailben, hogy a Megyeháza, mely termében kerül megrendezésre az esemény.

A rendezvényen való részvétel díjtalan!

Hogyan jutok oda?

Helyszínek, szervezők