Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2024.05.13 (Hétfő), 08:00

A Magyar Kupa fináléjában 3–0-s győzelmet aratott futsalcsapatunk a Veszprém ellen, így történetünk során ötödik alkalommal emelhettük magasba a trófeát! A döntő első félideje gól nélküli döntetlent hozott, a szünet után azonban jött Vatamaniuc-Bartha Dávid és Rutai Balázs két gyors találata; az i-re a pontot pedig csapatkapitányunk, Dróth Zoltán tette fel.

FÉRFI FUTSAL MAGYAR KUPA DÖNTŐ

HALADÁS VSE - 1. FUTSAL CLUB VESZPRÉM 3-0 (0-0)

Haladás: Alasztics Marcell - Dróth Zoltán, Henrique Diniz, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Hadházi Sándor, Homlok Levente, Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, Knizs Olivér, Hajmási Milán, Sipos Gergő, Körmendy Gábor, Vas Ádám, Rutai Balázs

Vezetőedző: Felipe Conde

1. Futsal Club Veszprém: Spandler Mátyás - Tatai József, Dorogi Benjámin, Gerencsér Antal, Lux Bence, Kártik Zsombor, Bognár Patrik, Molnár Dániel, Ábrahám Botond, Bencsik Ádám, Aleksandar Gavrilovic, Bognár Martin, Fellembek Zétény, Koncsol Norbert

Vezetőedző: Fehér Zsolt

Gólszerzők: Vatamaniuc-Bartha Dávid (22’), Rutai Balázs (23’), Dróth Zoltán (32’)

Sárga lap: Vas Ádám (16’), Dróth Zoltán (26’), ill. Fellembek Zétény (16’), Molnár Dániel (19’), Dorogi Benjámin (26’), Gerencsér Antal (34’)

Szombaton 4–2-es győzelmet arattunk a nagy rivális Berettyóúfalu ellen a Magyar Kupa első elődöntőjében, így ezúttal is megküzdhettünk az aranyéremért. A másik ágon Veszprém-Maglód összecsapást rendeztek, ahol bár a szünetben még 1–1-re álltak a felek, a Veszprém a második felvonásban döntött, és 5–1-re felülmúlta ellenfelét, biztosítva ezzel helyét a fináléban. A bakonyiak számára a bajnokság felső-házi rájátszása nem úgy alakult, ahogyan azt szerették volna, így ez a Magyar Kupa-döntő extra motivációt jelentett számukra.

Ennek szellemében is vetették bele magukat a mérkőzésbe. Nem feltett kezekkel kezdtek, bátran játszottak, ami helyzeteket is eredményezett. A mieink első ízben Dróth Zoltán éles szögből leadott lövésével veszélyeztettek, Henrique Diniznek adott szép labdát csapatkapitányunk, brazil légiósunk azonban kapu fölé emelt.Ahogy peregtek a másodpercek, egyre inkább kezdtük átvenni a játék irányítását, rengeteg sarokrúgást végezhettünk el és kapuja elé szegeztük a veszprémi alakulatot. Hajmási Milán kísérlete centikkel ment el a bal kapufa mellett, hősiesen védekezett a Veszprém.A találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy riválisunk kontrái bőven rejtettek veszélyt magukban, gyorsan menték át védekezésből támadásba. Lux Bence próbálkozásánál Alasztics Marcell hárított, majd Luiggi Longo dolgoztatta meg ballal Spandlert, aki másodpercekkel később Rutai Balázs és Hajmási Milán remek kombinációja után is nagyot védett.

Egyre nagyobb nyomás nehezedett Fehér Zsolt legénységére, aki időt is kért, majd újfent Luiggi Longo és Spandler különcsatája következett. Nem túlzás azt állítani, hogy egykapuztunk, egymás után adtuk le a veszélyesebbnél veszélyesebb lövéseket. Szűk három perccel a szünet előtt Felipe Conde is magához hívta övéit, majd Alasztics Marcell ütközött nagyon keményen a veszprémiek játékosával, ami után nem is tudta folytatni a játékot, Homlok Levente érkezett a kapuba.A hátralévő időben még Henrique Diniz előtt adódott sansz arra, hogy lépéselőnybe kerüljünk, végül 0–0-ról jöhetett a folytatás.A második felvonásra szintén nagy tűzzel, akarattal jöttünk ki; szándékainkat pedig két megpattanó lövéssel jeleztük. Ezeket a szituációkat még átvészelték a veszprémiek, ám jött a 22. perc, amikor Dróth Zoltán forintos labdáját Vatamaniuc-Bartha Dávid állítgatás nélkül lőtte a kapuba, 1–0-ra módosítva az állást.A gól érezhetően megfogta ellenfelünket, ráadásul, ha ez nem lett volna nekik elég, a 23. minutumban Luiggi Longo oldalberúgását követően Rutai Balázs tett egyet hozzá addigi termésünkhöz, már 2–0-ra vezettünk. Mindkét együttes felfokozott lelkiállapotban játszott, majd Hajmási Milánt választották el centik attól, hogy háromgólosra növelje előnyünket.A félidő derekához közeledve aztán Fehér Zsolt elérkezettnek látta az időt arra, hogy kockáztasson, öt a négy elleni szerkezetre váltott a Veszprém. Az elődöntőben remekül álltuk a sarat ezekben a helyzetekben, ez most sem volt másképp, a fehérmezesek nem tudták feltörni a kiválóan záró reteszt. Sőt mi több a 32. minutum eseményeként újabb fantasztikus találatot szereztünk, méghozzá Henrique Diniz-Dróth Zoltán szereposztásban: előbbi egy kötényt is kiosztva ment el a jobb oldalon, majd játszott csapatkapitányunkhoz, aki egy átvétel után védhetetlenül lőtt a kapuba (3-0).A veszprémiek továbbra is vészkapussal támadtak, időt is kértek, ám az idő egyértelműen nekünk dolgozott. Homlok Levente remek védésekkel gondoskodott arról, hogy érintetlen maradjon a hálónk, győzelmünk ekkor már nem forgott veszélyben. Ez meg is valósult, 3–0-nál szólalt meg a találkozó végét jelző dudaszó, ami azt jelentette, hogy 2018, 2020, 2022 és 2023 után ismét Magyar Kupa-győztesnek mondhatjuk magunkat.

Természetesen az ünneplés sem maradhatott el a családtagokkal, a fantasztikus szurkolókkal, mint ahogy a díjátadó sem. Játékosainkat, stábtagjainkat, vezetőségünk tagjait egyenként szólították az éremátadáshoz, ennek végeztével pedig Dróth Zoltán emelhette magasba a Magyar Kupa-elsőségért járó serleget – melyet történetünk során már ötödik ízben szereztünk meg, megelőzve ezzel a második, négyszeres győztes Aramist az örökrangsorban.

Szép volt, fiúk!

forrás: https://haladasvse.hu/

Helyszínek, szervezők