Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2023.05.18 (Csütörtök), 08:00

 

A második félidőben mutatta meg igazán, hogyan tud futballozni a Király SE felnőtt csapata. Bár kétgólos hátrányban is volt a gárda az első félidőben, de az akkori két gólját jó lélektani időpontokban lőtte, a második 45 percben pedig abszolút fölényben játszott. Az egyenlítő gól után is agresszívan támadta a HVSE kapuját, de újabb találatot nem sikerült elérni, bár ekkor és a hosszabbításban is több veszélyes helyzetet dolgozott ki Hegyi László együttese. Végül kimaxolták a csapatok a finálét, hiszen büntetőpárbaj döntött, ráadásul ott sem az első öt-öt lövés. A hatodik körnél aztán véget ért a sorozat, mert a HVSE hibázott először, így a Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa újabb egy évre visszakerül a Király Sportlétesítménybe!

Május közepe ezen a napon a telet idézte az időjárással, hiszen az alig tíz fokot is jóval kevesebbnek érezhettük a metsző, hideg szél miatt. Bár a bronzmeccs utolsó húsz perce forró lett, hiszen a 70. percben szerzett vépi vezető gól után egyenlített majd fordított is a Rábapaty, amely közben emberelőnybe is került. A kupa 3. helyét 2-1-es győzelmével tehát Marton Róbert együttese szerezte meg.

A döntőt – a szintén maródi Horváth András mellett – csak civilben nézhette a kispadról Potyi Gábor, aki az előző bajnokin szenvedett bokasérülést. A meccs elején többet birtokolta a labdát a Király, és az első helyzetet is Halmosiék alakították ki, de a HVSE támadásaiban több volt a veszély. A 9. percben egy 16-oson belüli szabálytalanság után Pap Márton végezhetett el büntetőt, amit a kapu közepébe lőtt. (1-0.) Öt perccel később Schimmer Szabolcs ívelt be egy szögletet, amit Halmosi Péter ballal zúdított a jobb alsóba kapásból, 18 méterről. 1-1. Nem sokáig volt döntetlen az állás, mert egy perccel később Péter Ábrahám egy kipattanót hasonló távolságról vágott a Király kapujába. (2-1.) A játékrész derekán Vigh Patrik sérült meg, percekig tíz emberrel volt a pályán a Király, majd jött a kényszerű csere, Kovács Attilának kellett pótolnia játékostársát. A félidő vége felé Pap lépett ki jobb oldalon egy előrevágott labdával, majd a beadásnak szánt lövése a blokkolni igyekvő Kiss Krisztián lábról került a kapuba. (3-1) Hogy nem maradt kétgólos a Király hátránya a szünetre, arról elsőként Reseterits Bálint tett, aki a hosszabbítás egy percében betört a 16-oson belülre, ahol szabálytalankodtak vele szemben. Majd jött Csákvári Zsolt, aki a büntetőből magabiztosan vágta a felső léc alá a labdát. (3-2) Már a középkezdésre sem maradt idő.

A szünet után nagyot változott a játék képe. A Király játéka sokkal támadóbb, agresszívebb lett, szinte felborult a pálya. Egyre veszélyesebb támadásokat vezetett a címvédő, és bár egy labdavesztés után a HVSE előtt nyílt hatalmas gólszerzési lehetőség, mégis a sárgamezesek fölénye érett góllá. Halmosi kapott egy remek kiugratást és másodszor is eredményes volt. Maradt a nagy nyomás a HVSE kapuján, több helyzet is kimaradt. Velekei Bence került a földre egy támadás során, és az eset nagy vihart kavart, a Király részéről büntetőt kértek számon néhányan, de nem született ítélet, bedobással folytatódott a játék. Az utolsó tíz percre kicsit kiszabadult a nyomás alól a HVSE, de gól már nem született, jött a hosszabbítás. Ennek első percében megint Halmosi lőtt a hálóba, de les miatt a találat érvénytelen volt. A ráadásban is több helyzetet dolgozott ki az abszolút fölényben játszó Király SE, de az újabb 30 perc sem hozott gólt az időközben villanyfényessé váló kupadöntőn. Következett a büntetőpárbaj.

Halmosi Péter kezdte és magabiztosan értékesítette a büntetőt, de így tett Varga Csaba is. Csákvári Zsolt már másodszor talált be büntetőből, de ismét egalizált a HVSE Ferencz Zoltán révén, bár Horváth Alex nagyon érezte a lövés irányát. Velekei Bence is magabiztosa lőtte be a 11-est, Tarján Patrik sem akart lemaradni. Fábián Bálint higgadtan lőtt középre, Sály Péter viszont magasan lőtt, és egyenlített. Ötödikként Schimmer Szabolcs állt a labda mögé, ő sem hibázott. Péter Ábrahám volt a sorozat utolsó lövője, aki szintén magabiztos volt, tíz büntető után nem dőlt el semmi. A Király részéről a 118. percben pályára lépett Nyári György vállalta a hatodikat, és bár Horváth Bendegúz bele is ért a labdába, az így is befért a jobb alsóba. Kovács Bálint viszont fölé lőtte a büntetőt, másodpercekkel később egy kupacban volt a Király csapata és stábja. Megvédte tavalyi kupagyőzelmét a csapat, amelyet nagyon sok szurkoló köszöntött az öröm perceiben. A díjátadó utolsó hivatalos momentumaként a névadó Halmosi Zoltán átadta a serleget a győztes csapat kapitányának. Halmosi Halmosinak.

2023-ban (is) a Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa győztese: a Király SE!

 

Haladás VSE – Király SE 3-3 (3-2, büntetőkkel 5-6), Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa döntő, Szombathelyi Haladás Sportkomplexum (Haladás Stadion)

Vezette: Horváth Patrik, asszisztensek: Döbrösi Levente, Németh Lajos

HVSE: Horváth B. – Buzás, Kovács, Pap (Németh Gá. 79.), Szenczi (Simon 61.), Tóth M. (Ferencz 46.), Péter, Szőts (Tama 115.), Varga, Tarján, Tóth B. (Sály 90.)

Edző: Szenczi Imre

Király SE: Horváth Al. – Kalmár (Velekei 63.), Kudron (Takács 63.), Reseterits, Németh G., Kiss (Nyári 118.), Tóth (Fábián 102.), Halmosi, Csákvári, Vigh (Kovács 30.), Schimmer

Edző: Hegyi László.

 

Gólszerzők: Pap 10., Péter 17., Kiss 44. (öngól) ill. Halmosi 16., 65., Csákvári (büntetőből) 46.

 

 

Hegyi László: - Az első félidőben a Haladás magához ragadta a kezdeményezést, nagyon jó támadásokat vezettek, gólokat értek el. Szerencsés volt, hogy jókor rúgtuk a góljainkat. 1-0 után nem sokkal illetve a félidő legvégén, büntetőből. Ez nagy lelkesedést adott a csapatunknak. A második félidőre úgy jöttünk ki, hogy ezt a mérkőzést meg tudjuk nyerni. Végül csak ikszre tudtuk hozni, de azt hiszem, akkora nyomást tudtunk az ellenfélre tenni, amekkorát ebben az idényben senkitől nem kaptak. A hosszabbításban sem igazán tudtak eljutni a kapunkig. Nekünk helyzeteink voltak, ők hősiesen védekeztek, de a büntető párbajból mi jöttünk ki jobban.

forrás: https://kiralysportegyesulet.hu/

Szerző: Németh Zsolt

Helyszínek, szervezők