Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2021.06.02 (Szerda), 08:00

A bajnoki címért folytatott küzdelem második mérkőzésén is három góllal múltuk felül a Berettyóújfalu csapatát. A Haladás Sportkomplexum zsúfolásig megtelt, szurkolóink nagyszerű hangulatot teremtettek, csapatunk pedig lehengerlő játékkal 5-2-re győzte le riválisát.

Haladás VSE - MVFC Berettyóújfalu 5-3 (3-1)

Haladás: Alasztics Marcell - Kovács Máté, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Vas Ádám, Homlok Levente, Nagy Kevin, Horváth Péter, Sipos Gergő, Dávid Richárd, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Gerencsér Antal, Henrique Diniz, Vidák Balázs.
Vezetőedző: Juanra Calvo

Berettyóújfalu: Mezei Dávid - Horváth Norbert, Nagy Imre, Rábl János, Szabó Péter, Sándor Máté, Diece De Oliveira, Rézműves Tibor, Gál István, Kártik Zsombor, Sidnei Fernandes, Takács Zoltán, Rafael Da Silva, Yubero De Luis.
Vezetőedző: Sergio Cabrera

Gólszerzők: Vas Á. (5.), Henrique Diniz (10.), Vidák B. (10.), Dróth Z. (22., 28.) illetve Kártik Zs. (20.), Kovács M. (öngól - 36.)

Kiállítva: Sidnei Fernandes (Berettyóújfalu - 32.)

Az NB I.-es bajnokság fináléjának második felvonásán telt ház előtt lépett pályára élvonalbeli futsalcsapatunk a Haladás Sportkomplexumban. Játékosaink a mérkőzés kezdetén ajándék szurkolói sálakkal fejezték ki köszönetüket lelkes közönségüknek, akik nagyon örültek a figyelmességüknek. A Berettyóújfalu otthonában megszerzett pályaelőny után hazai környezetben is a győzelem volt a cél, bár sérülésük miatt ezúttal sem tudták a pályán segíteni a csapatot Milos Simic, Gyimesi Máté és Darrieer sem. A keretben viszont már ott lehetett Dávid Richárd, igaz még nem bevethető állapotban. A kezdő sípszót követően az első helyzetet a vendégek jegyezték, de Alasztics Marcell könnyűszerrel védett. Ezt követően viszont magasabb fordulatszámra kapcsoltunk, és először Vidák Balázs elől mentett Nagy Imre, majd Dróth Zoltán és Nagy Kevin dolgoztatták meg a vendégek kapusát. A Mezei Vill FC egészen az ötödik percig bírta a nyomást. Ekkor Nagy Kevin szögletét először Sipos Gergő próbálta értékesíteni, de ezt még meg tudta fogni ellenfelünk hálóőre, majd a következő labdát fiatal játékosunk Vas Ádámnak passzolta, aki 13 méterről bombázott a jobb felsőbe (1-0). Riválisunk támadásba lendült, de válogatott hálóőrünk és stabil védelmünk állta a sarat. A 10. percben Henrique Dinizzel szemben volt szabálytalan Alvaro, brazil légiósunk pedig egy elegáns mozdulattal értékesítette a szabadrúgást, két gólra növelve ezzel vezetésünket (2-0). Sergio Mullor Cabrera időkéréssel próbálta felébreszteni csapatát, de Nagy Kevin agresszív letámadásával rögtön megszereztük a labdát, majd Sipos Gergő harcolt meg a játékszerért és passzolta Vidák Balázsnak, aki nem hibázott (3-0). A hátralévő időben kiegyenlítetté vált a játék, majd a szünet előtt 3 másodperccel sikerült kozmetikázni az eredményen a MVFC-nek, Kártik Zsombor használta ki, hogy egyedül maradt kapunk előtt (3-1).

A pihenőt követően két perc alatt két bravúros védést mutatott be Alasztics Marcell, majd Dróth Zoltán koronázta meg a játékrész első perceit, Henrique Diniz szögletét elemi erővel helyzete a hálóba (4-1). Szurkolóink sem vesztettek lendületükből, és fergeteges biztatással űzték parádésan játszó kedvenceiket. A 27. percben öt a négy elleni játékra váltott a Berettyó, de védelmünk még csak lövőhelyzetet sem engedett kialakítani, Dróth Zoltán pedig kiválóan vételezte elő ellenfelünk labdajáratásának menetét és egy káprázatos labdaszerzést követően gurított az üres kapuba (5-1). A 31. percben kezezésért sárga lapot kapott Sidnei Maurício Fernande, aki nem viselte jól a nyomást és egy perccel később két kézzel lökte fel a lövőhelyzetben lévő Henriquét, így piros lappá értek szabálytalanságai, a döntő harmadik meccsén, szombaton biztosan nem léphet majd pályára. A találkozó 36. percében aztán sikerült kozmetikázni az eredményen a vendégeknek, de ez csak szépségtapasz volt, mert ezen az estén minden tekintetben jobbak voltunk ellenfelünknél. Zsinórban második győzelmünknek köszönhetően már csak egyetlen sikerre van szükségünk ahhoz, hogy megszerezzük klubunk első bajnoki aranyérmét. Erre legközelebb szombaton lesz lehetőségünk, akkor ismét a Pálfi István Rendezvénycsarnokban bizonyíthatnak játékosaink.

Juanra Calvo, vezetőedző: - Nagyon büszke vagyok a játékosokra, mindent megvalósítottak, amit megbeszéltünk. Nagyon örülök, hogy ilyen játékkal sikerült megszerezni a párharc második győzelmét is. Persze helyén kell kezelni ezt a diadalt is, nem ünneplünk, mert még nincs vége a bajnokságnak. Szeretnénk a maihoz hasonló produkcióval kirukkolni szombaton is és akkor megszerezhetjük az aranyérmet.

forrás: haladas.hu

Helyszínek, szervezők