Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2024.03.11 (Hétfő), 08:00

A labdarúgó NB II. 24. fordulójában a Szombathelyi Haladás 3-2-re legyőzte a Siófokot. Zsinórban harmadik győzelmét aratta csapatunk.

Szombathelyi Haladás–BFC Siófok 3-2 (2-1). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 833 néző, vezette: Jakab..
SZOMBATHELYI HALADÁS: Pálfi – Nyíri V., Jagodics M., Ene, Bolla G. (Beronja, 64.) – Szakály A. (Zvekanov, 64.), Erdei, Rácz B., Mohos (Szijjártó, 79.) – Kelemen M. (Jancsó, 79.) , Csernik (Rétyi, 42.). Edző: Aleksandar Jovic
BFC SIÓFOK: Winter – Varjas Z., Hegedűs J., Svedjuk (Schildkraut, 62.) – Major G., Gyurkits (Vékony, 73.), Posztobányi (Kovács B., 73.) , Kitl M. (Tóth B., 86.), Varga B. – Németh B. (Nemes, 86.), Dénes Cs. Edző: Vukmir Dragan
Gólszerző: Kitl M. (13. – öngól), Rácz B. (23.), Szijjártó (83.), ill. Dénes Cs. (25.), Kitl M. (61.)
Kiállítva: Varga B. (89.)

13. perc: Öngóllal vezet a Haladás! Rácz kapott labdát a jobb oldalon, megforgatta védőjét, az alapvonalról laposan középre adott labdáját a becsúszó Kitl hét méterről saját kapujának jobb oldalába lőtt - öngól (1-0).

22. perc: Mohos tört be a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, ahol a becsúszó Hegedűs buktatta - tizenegyes. A büntetőt Rácz középre lőtte, Winter védett, ám a kipattanót Rácz a léc alá vágta (2-0).

 

25. perc: Dénes kapott jó labdát a bal oldalon, majd jobbal, éles szögből, hét méterről laposan a kapu közepébe helyezett (2-1).

26. perc: Kelemen-Mohos volt a labda útja, a fiatal támadó a jobb oldalon bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, de 13 méteres lövésébe Hegedűs belevetődött

28. perc: Németh Barnabás került helyzetbe a bal oldalon, kilenc méterről lőtt is, Pálfi nagyot védett

36. perc: Nyíri 26 méterről laposan, alig lőtt a bal sarok mellé. Szép megoldás volt!

61. perc: Bal oldali beadás után Németh Barnabás lövése Kitlhez pattant, a védő öt méterről, csukafejessel a jobb sarokba továbbított (2-2).

82. perc: Rácz cselezgetett a jobb oldalon, lövését Winter kiütötte

83. perc: Szép szombathelyi támadás futott a pályán. Jancsó-Rácz-Szijjártó volt a labda útja, Szijjártó balról befelé tolta a labdát, majd egy csel után 11 méterről kilőtte a jobb sarkot (3-2).

89. perc: Varga Bence megkapta második sárga lapját, így a pirosat is.

90+3. perc: Schildkraut elé pattant a labda, a játékos balról, 11 méterről, kapásból alig lőtt a bal felső sarok mellé

Nagy lendülettel kezdték a meccset a vasiak, egyre-másra vezették támadásaikat, majd – siófoki segítséggel – megszerezték a vezetést. Előnyben sem állt vissza a szombathelyi gárda, a vendégek csak ritkán tudtak kiszabadulni a szorításból. Jött is az újabb gól, Rácz Barnabás a büntetőt kihagyta, de a kipattanót bevágta. Úgy tűnt, eldőlt a meccs, ám szinte a semmiből rögtön szépített a Siófok (2-1). Noha továbbra is a zöld-fehérek voltak veszélyesebbek a kapura, a vendégek is vezettek néhány gyors akciót.

Szünet után már a Balaton-partiak jóval bátrabban futballoztak. Egyenlítettek is, a vasiakat pedig megzavarta a második vendégtalálat – ekkor a somogyiak voltak az aktívabbak. A hajrá izgalmas perceket hozott, mindkét csapat ment előre a győztes gólért – ami végül a szombathelyieknek sikerült. 

A vasiak sorozatban harmadik győzelmüket aratták.

forrás: https://www.haladas.hu/

Helyszínek, szervezők