Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2021.03.04 (Csütörtök), 08:00

A labdarúgó NB II. 28. fordulójában a Szombathelyi Haladás bár közelebb állt a győzelemhez, döntetlent játszott a PMFC vendégeként.

Pécsi MFC–Szombathelyi Haladás 0-0. – Pécs, NB II-es zárt kapus labdarúgó-mérkőzés, vezette: Molnár A.
Pécs: Helesfay – Króner, Rácz L., Preklet, Németh Márk – Grabant (Hegedűs, 46.), Futó, Geiger (Bartha, 61.), Kónya – Keresztes, Óvári (Bajner, 61.). Edző: Vas László.
Haladás: Verpecz – Schimmer, Mocsi, Debreceni (Doktorics, 88.), Bosnjak – Kiss B., Kállai (Tóth D., 82.), Holdampf, Németh Milán – Tóth M. (Németh Márió, 46.), Dragóner (Rácz F., 74.). Edző: Mátyus János.
Sárga lap: Kónya  (28.), Kállai (43.), Dragóner (71.), Bosnjak (83.), Verpecz (84.).

21. perc: Króner bal oldali beadását Prekler öt méterről fejelre kapura, de Mocsi kivágta a hálóba tartó labdát.
35. perc: Dragóner szerzett labdát Preklet mellett, majd balról, az alapvonal közeléből leadott lövését üggyel-bajjal védte Helesfay.
36. perc: Németh Milán előreívelését a két védő közé beugró Tóth Milán tíz méterről fejelte kapura, Helesfay bravúrral tolta ki a léc alól a labdát.
50. perc: Németh Máriót buktatta Rácz László hátulról a tizenhatoson belül. A jogos büntetőt Kiss Bence nagy erővel a felső lécre bombázta.
76. perc: Kiss Bence ívelt a jobb szélen egyedül felfutó Kállaihoz, a támadó 14 méteres lövését bravúrral védte a pécsi kapus.
A két csapat a ősszel a bajnokságban gólnélküli döntetlent játszott Szombathelyen, a Mol Magyar Kupa nyolcaddöntőjéne pedig a vasiak Dragóner Filip góljával nyertek 1-0-ra a Mecsekalján. 
Dragóner a szerdai meccs 8. percében is betalált, ám a gól lesről született, így érvénytelen volt. Változatos játékkal teltek az első percek, a vasiak játszottak valamivel veszélyesebben, de a pécsiek is próbálkoztak becsülettel. Mindkét csapat nyíltan futballozott, ennek ellenére komoly helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. Aztán bő félóra elteltével pár perc alatt három nagy helyzetet is kialakított, de ki is hagyott a Haladás. 

 

Szünet után az előző fordulóban a tizenegyest magabiztosan értékesítő Kiss Bence ezúttal büntetőt hibázott, majd pár perc múlva Dragónert zavarták meg a hazaiak ziccerben, így odalett ez a lehetőség is. A folytatásban a szombathelyiek irányították a játékot, egykapuzott a vasi együttes, a pécsiek hosszú percekre beszorultak a saját térfelükre. Bosjnak bedobásokból sorba hajította a labdákat az ötös környékére,de a pécsiek rendre hatástalanították ezt a fegyvert. A hazaiak foggal-körömmel őrizték az egy pontot, a zöld-fehérek viszont mentek előre a háromért. Ám a mecsekaljaiak végül kibekkelték a hajrát is. 
A Haladás a három, Pécs elleni mérkőzése közül most játszott a legnagyobb fölényben, a játék képe és a helyzetek alapján gólokkal  nyerhetett volna.

Mátyus János: – Egy ilyen mérkőzés után nem lehetek maximálisan elégedett, hiszen büntetőt is hibáztunk. De egy hét alatt a harmadik meccsünket játszottuk és bár ilyenkor szoktam forgatni a csapatot, ezúttal a sok hiányzó miatt erre nem volt lehetőségem. Mindezek ellenére - öt órás buszút után - végig bírtuk erővel a meccset, uraltuk a játékot, nagyszerűen futballoztunk, boldog vagyok, hogy az előbb említett körülmények között is sikerült értékes pontot szereznünk. Tanulság viszont, hogy a döntő szituációkban jóval higgadtabbnak kell lennünk és bosszantó, hogy a bajnokság során már nem először hibáztunk tizenegyest.

forrás: haladas.hu

Helyszínek, szervezők