Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2021.05.17 (Hétfő), 08:00

A Merkantil Bank Liga utolsó, 38. fordulójában a Szombathelyi Haladás kikapott ugyan, de helytállt a DVSC otthonában.

Debreceni VSC–Szombathelyi Haladás 4-2 (3-1). – Debrecen, 4500 néző, NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Andó-Szabó.
DVSC: Kosicky – Bévárdi, Kinyik, Korhut (Szatmári, 69.), Ferenczi – Varga J., Dzsudzsák – Baráth, Bódi, Szécsi – Bárány Edző: Toldi Gábor.
Haladás:  Verpecz – Schimmer (Kiss B., 46.), Mocsi, Németh Milán, Bosnjak – Kállai (Tóth D., 36.), Csilus (Rácz, 79.), Holdampf, Debreceni (Tóth M., 46.) – Medgyes, Dragóner (Németh Márió, 62.). Edző: Mátyus János.
Gólszerzők: Baráth 2 (13., 58.), Dzsudzsák (39.,11-esből), Varga (42.) illetve Kinyik (öngól, 44.), Tóth D. (47.).
Sárga lap:  Kállai (12.), Schimmer (14.), Kinyik (19.), Dzsudzsák (59.)., Mocsi (59.), Németh Milán (63.), Ferenczi (64.).
13. perc: Bódi ugratta ki lesgyanús helyzetben középen Baráthtot, a támadó 12 méterről a jobb sarokba lőtt (1-0).
23. perc: Korhut 20 méteres, jobb sarokra tartó lövését tolta szögletre Verpecz.
25. perc: Bosnjak szabadrúgását Holdampf jobbról középre fejelte, Dragóner szintén fejjel kapura továbbított, de Kosicky védett.
39. perc: Nevetséges büntetőt lapott a DVSC. Dzsudzsák bal oldali szögletére Baráth és Dragóner érkezett, utóbbi felugorva, háttal (!) nekiütközött a hazai játékosnak, Andó-Szabó  – csak ő tudja miért – büntetőt ítélt. A tizenegyes Dzsudzsák a bal sarokba lőtte (2-0).
40. perc: Medgyes szép egyéni akció végén jobbról lőtt, de a kapus védett.
42. perc: Dzsudzsák szabadrúgását Kinyik balról fejelte középre, Varga pedig hat méterről a kapu közepébe lőtt (3-0).
44.perc: Medgyes jobb oldali beadását Kinyik Dragóner elöl a saját kapujába vágta (3-1).
47. perc: Tóth Dávid vezette jobbról befelé a labdát, majd 17 méterről óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba (3-2).
49. perc: Tóth Milán lábát húzta el a tizenhatososn belül Kosicky. A büntetőt Medgyes a jobb sarok felé lőtte, de a kapus védett.
58. perc: Bódi jobb oldali szögletét Baráth a bal felső sarokba fejelte (4-2).
84. perc: Bévárdi beadását Bárány a bal kapufára lőtte.
Vajon megismétlődik a múlt? Ez volt a meccs egyik nagy kérdése. A DVSC ugyanis egy éve az utolsó fordulóban – még az NB I-ben – a Paksot fogadta és győzelem esetén biztosan bentmaradt volna az első osztályban. A meccs 1-1-re végződött, úgy,  hogy a hazaiak a 91. percben egy szöglet után a felső kapufát találták el. A lefújás után a dühös debreceni szurkolók beözönlöttek a pályára, míg a játékosok hosszú órákig ücsörögtek az öltözőben, mire biztonságos körülmények között elhagyhatták a stadiont. Ezúttal is nagy volt a tét a hazaiak számára: DVSC-győzelem vagy döntetlen esetén a rivális Vasas és Gyirmót-meccs eredményétől függetlenül a Loki visszajut az NB I-ben, míg Haladás-sikernél két riválisa kezében volt a sorsa. A szurkolók ingyen tekinthették meg az összecsapást.
Nagy lendülettel kezdtek a hazaiak, ám a szombathelyiek felkészültek a rohamokra és megfékezték a támadásokat. A vasiak megbecsülték a megszerzett labdákat és szép kontrákat is vezettek. Ám egy lesgyanús szituációból megszerezte a vezetést a DVSC. A Haladás azonban nem esett össze, bátran támadott, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Aztán egy abszolút jogtalan büntetővel már 2-0-ra vezetett az egyébként nagy támadásokat vezető hazai együttes. A szünet előtt gólváltást láthattak a szurkolók, előbb Varga találta be, majd Kinyik lőtt a saját kapujába (3-1).

 

Fordulást követően alaposan bekezdett a Haladás, a szünetben beállt Tóth Dávid bombagólt lőtt, majd két perc múlva egyenlíthetett volna a vasi csapat, de Medgyes tizenegyesét Kosicky védte. Állva hagyta ellenfelét a vendéggárda, egyre-másra vezette támadásait. Aztán magukra találtak a hazaiak és egy fejesgól után ismét kettővel mentek. Majd újra a szombathelyiek kerültek fölénybe, kifejezetten jó iramú, élvezetes volt a meccs. Újabb gól már nem esett,  a DVSC nyert és feljutott, de a Haladásnak sem kell szégyenkeznie.

Így látta a Debreceni VSC-Szombathelyi Haladás (4-2) Merkantil Bank Liga-mérkőzést Mátyus János.

Mátyus János: - Ami egész bajnokságban jellemző volt ránk, azt ma is megmutattuk és a játékosok kiadták magukból ami bennük volt. Fájó, hogy ugyan 0-3 után villámgyorsan visszajöttünk a meccsbe, felálltunk, de 2-3-nál büntetőt hibáztunk. Viszont aki esetleg emiatt bírálná Medgyes Zoltánt, az ne felejtse el: ha ő nincs, valószínűleg kiesünk. Mindenesetre 2-3 után már nem volt erőnk rohamozni, az újabb hazai góllal pedig végleg eldőlt a meccs. Úgy gondolom: két gól különbség van a két klub között.

forrás: haladas.hu

Helyszínek, szervezők