Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2020.06.03 (Szerda), 08:00

A A Szombathelyi Haladás Sportegyesület centenáriuma alkalmából Haladás 100 címmel kiállítássorozat indult 2019. április 4-én a Berzsenyi Dániel Könyvtárban. Az intézmény dokumentumaiból összeállított tárlatok szakosztályonként, fényképek, plakátok, aprónyomtatványok és újságcikkek segítségével, válogatva mutatták be az egyesület eredményeit, kiemelkedő sportolóit és a helyben megrendezett jelentősebb sporteseményeket.

A kéthavonta megújult galériakiállítás 2020. március elején – a vírushelyzet miatt – átköltözött a virtuális térbe: a könyvtár Facebook oldalán létrehozott Haladás 100 mappába válogattunk tematikusan a könyvtár gyűjteményéből.

A sportegyesülettel kapcsolatban megjelent és a Berzsenyi Dániel Könyvtárban hozzáférhető, kutatható dokumentumok segítségével az érdeklődők átfogó képet kaphatnak az egyes szakosztályok történetéről.

A kiállítássorozathoz kvízjátékot is indítottunk. A vetélkedő 9 fordulóból áll és összesen 100 kérdést tartalmaz. A helyes megfejtéseket 2020. június végéig várjuk. A fordulók kérdései megtalálhatóak a könyvtár honlapján (http://www.bdmk.hu/haladas_100). A kitöltéshez ajánljuk többek között a már említett Haladás 100 fényképalbumot (https://www.facebook.com/pg/BerzsenyiDanielKonyvtar/photos/?tab=album&album_id=1619551271515553). A helyes megoldást beküldők között a játék végén – 2020. július elején – értékes nyereményeket sorsolunk ki. A sorsoláson való részvételhez nem szükséges az összes fordulót megoldani és az összes kérdést megválaszolni.

 

forrás: Berzsenyi Dániel Könyvtár

Helyszínek, szervezők